Je li Kane taj?

Cesc Fabregas imenovao je nasljednika Karima Benzeme u Real Madridu: "Idealan je"

Edmir Škorić

Nekadašnji španski reprezentativac Cesc Fabregas u svojoj kolumni za britanski dnevnik The Telegraph objašnjava ko bi bio idealna zamjena za Karima Benzemu u Real Madridu.

Zaista će biti teško nadomjestiti odlazak Benzeme, no Real se sprema na taj scenarij. Iskusni Francuz ne može vječno da igra, smatra se da je pred njim još jedna sezona igranja u Madridu, a onda...

Florentino Perez inzistira na dovođenju neke velike zvijezde u napadu. Ako ptiate Fabregasa, nekadašnjeg igrača Chelseaja i Arsenala, Tottenhamov Harry Kane je idealan.

"Dugo vremena imam dojam da bi Harry Kane bio savršeni nasljednik Karima Benzeme u Real Madridu. Sama činjenica da o tome govorim najbolji je dokaz koliko visoko cijenim Engleza", napisao je Cesc u svojoj kolumni.

Kane je u maju ove godine Tottenhamu saopštio da želi napustiti klub zbog nedostatka ambicija i igranja u Ligi prvaka, a Spursi su spremni da mi uzađu u susret i da ga prodaju ako dođe prava ponuda.

"Poznato je da nije svaki igrač sposoban nositi se s pritiskom koji vlada u Realu . Ako Benzema ikad prestane ili počne spuštati razinu, Kane je pravi izbor za Real. Vidite da ima dobar mentalitet. Osim toga, čuo sam od mnogih ljudi da jako radi i trenira. Ima ono što tražite od kapitena i ono što bi trebao imati vrhunski igrač", dodaje Fabregas.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Engleski reprezentativac je u 49 utakmica u svim takmičenja postigao 33 gola uz 17 asistencija, a ugovor sa londonskim klubom veže ga do juna 2024. godine. Trenutno je na Euru s reprezentacijom Engleske koju će večeras predvoditi protiv Ukrajine u borbiza polufinale.

Za sada je postigao jedan gol na četiri meča i to baš protiv Njemačke u osmini finala Eura u 2:0 pobjedi otočke selekcije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.