Griezmann je bio bijesan kada je čuo ko je tražio da se Benzema vrati u reprezentaciju

Predsjednik Francuske se upetljao u sve

Griezmann je bio bijesan kada je čuo ko je tražio da se Benzema vrati u reprezentaciju

E. Čaušević

Reprezentacija Francuske bila je prvi favorit za osvajanje Evropskog prvenstva, ali su Trikolori ispali već u osmini finala ovog takmičenja.

Francuska je u osmini finala prije nekoliko dana igrala protiv Švicarske, te se očekivalo da će bez problema uspjeti da se plasiraju u narednu fazu Evropskog prvenstva.

Međutim, Švicarska je odigrala sjajan meč i nakon produžetaka se plasirala dalje. Francuska je u finišu meča vodila sa 3:1 i izgledalo je da je sve gotovo, ali su se Švicarci sjajno vratili golovima Seferovića i Gavranovića.

U produžecima nije bilo golova, a u penal seriji tragičar Francuske bio je Kylian Mbappe koji je promašio odlučujući penal.

Nakon šokantnog ispadanja počele su na površinu izlaziti sve ružne stvari koje se dešavaju u taboru Trikolora. Francuski mediji objavili su danas da je Antoine Griezmann bio posebno ljut i da to nije krio pred ekipom.

Griezmann je bio bijesan što se Karim Benzema vratio u reprezentaciju nakon svega, a posebno kada je saznao da je predsjednik Francuske, Emmanuel Macron, tražio da se napadač Real Madrida vrati u nacionalni tim.

Oglasi

Mediji u Francuskoj pišu da je Marcon znatno "pogurao" odluku da se odobri Benzemin povratak u reprezentaciju nakon šest godina izbivanja. To se pojedinim igračima nije sviđalo, a posebno su negodovali Griezmann i Paul Pogba.

Mnogi smatraju da je Benzemin povratak narušio atmosferu u reprezentaciji, a očito je da je najviše povrijedio Griezmannov ego koji je smatrao da Benzema jednostavno ne zaslužuje da igra za Francusku nakon svega.

Paul Pogba i Adrien Rabiot sukob nastavili na WhatsAppu

Paul Pogba i Adrien Rabiot imali su grubu razmjenu poruka na WhatsAppu, a mediji su objavili dio razgovora.

"Imaš li problema, prijatelju? Ako imaš problema, reci mi to sada. Razumiješ?", upitao je veznjak Manchester Uniteda svog kolegu iz veznog reda.

"Svi se moramo braniti, ako se ne braniš onda ćeš otići k vragu. Onda idi igraj futsal", odgovorio je Rabiot Pogbi.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

Pogba je na to odgovorio smajlijima (smijanje), pa Rabiotu kazao da ušuti, ali i veznjak Juventusa ne odustaje: "Dovraga, smiješ se pred nama? Šta ovo znači?".

Pogba na kraju piše: "To što sam rekao - začepi!".

Top Komentari

kovacic
Čovjek ih bukvalno držao u turniru i onda pljuju po njemu. Da ga nije bilo ne bi prošli grupu.
20 4
Skopidoo
E moj griezman da ti nije benzeme i portugal i njemacka bi vas zguzili u grupi
5 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi