Foto - EPA

Priključit će novom timu

Riješen bizaran problem zbog kojeg Upamecano nije mogao da trenira sa Bayernom

Midhat Šljivak

Francuski fudbaler Dayot Upamecano (22) prešao je iz RB Leipziga u Bayern za cifru od 42.5 miliona eura.

Upamecano je trebao postati igrač njemačkog prvaka od 1. jula, ali iz bizarnog razloga francuski defanzivac nije mogao trenirati sa novim klubom.

U odštetnoj klauzuli koju je Bayern aktivirao prilikom dovođenja 22-godišnjeg fudbalera pisalo je da će njegov ugovor u novom klubu početi od 15. jula.

To je značilo da će do ovog datuma Upamecano biti igrač Leipziga i da neće moći trenirati sa novim klubom, a Bayern nije želio platiti pola plate francuskog fudbalera za ovaj mjesec, odnosno oko 200.000 eura kako bi problem bio riješen.

Ipak, dogovor je danas postignut. Bayern i RB Leipzig će podijeliti troškove plate za ovaj mjesec i Upamecano će moći da se priključi Bayernu.

To je svakako veoma dobra stvar za sve strane i francuski defanzivac će se priključiti svom novom timu koji je za njega izdvojio poprilično veliku cifru.

RB Leipzig je jako dobro zaradio na ovom transferu. Oni su u januaru 2017. godine Upamecana doveli iz Salzburga za samo 10 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

On je u protekle četiri godine pokazao da se radi o zaista odličnom defanzivcu, a u redovima Leipziga odigrao je ukupno 154 utakmice i postigao je četiri gola.

Sada je došlo vrijeme za korak naprijed u karijeri i vidjet ćemo kako će se snaći u Minhenu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.