Foto - Screenshot

Talentovani bh. napadač

Marko Brkić novi igrač Wolfsburga · Saznajemo

M. Šljivak

Mladi napadač Marko Brkić (16) novi je fudbaler njemačkog bundesligaša Wolfsburga.

Talentovani fudbaler Borca je, kako neslužbeno saznaje SportSport.ba, potpisao trogodišnji ugovor sa Wolfsburgom i karijeru će nastaviti u redovima ovog njemačkog kluba.

Brkića ću skauti Wolfsburga često pratili u protekloj sezoni kadetske Premijer lige BiH i bili su itekako zadovoljni onim što su vidjeli.

Ovaj 16-godišnjak je igrao dosta dobro u dresu Borca. Zabio je 11 golova i upisao je pet asistencija u 23 nastupa i Wolfsburg je odlučio da ga kupi.

Nije poznato koliko će Borac inkasirati novca od prodaje ovog mladog fudbalera, a ovo je sasvim sigurno veliki korak naprijed u karijeri 16-godišnjeg fudbalera.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-17:

Brkić je član i omladinskih seekcija Bosne i Hercegovine. Nastupio je ukupno 15 puta za mlade timove i zabio je četiri gola.

Marko Brkić je visok 188 centimetara, jača strana mu je igra lijevom nogom i od njega se očekuju velike stvari u budućnosti.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.