Marko Maksimović: Ovo su najveći mečevi u historiji Borca

Banjalučani protiv Cluja u kvalifikacijama za LP

Marko Maksimović: Ovo su najveći mečevi u historiji Borca

E. Škorić

Novi prvak BiH, FK Borac, u utorak navečer igrat će meč prvog kola kvalifikacija za Ligu prvaka.

Banjalučani će od 19 sati gostovati rumunskom Cluju, koji će biti apsolutni favorit protiv našeg predstavnika, no u Borcu se nadaju da mogu do prolaza u drugo kolo.

"Došao je na red dvomeč sa Clujom, možda i najveći u historiji našeg kluba. Prije 10 godina je bio Maccabi, a danas Cluj, ali to ne možemo porediti ni na koji način, ni igrački ni finansijski jer je rumunski klub pokazao da je u posljednju deceniju konstantno u evropskom fudbalu. I oni su u nekoj tranziciji, ali definitivno imaju ambicije ulaska u grupnu fazu Lige šampiona. Mi naravno takođe imamo svoje ciljeve, znamo svog rivala, spremali smo se, imamo određenih problema, ali u pozitivnoj atmosferi putujemo u Rumuniju da pokušamo doći do dobrog rezultata", rekao je trener Marko Maksimović.

Banjalučani imaju određenih problema u igračkom kadru, naročito u odbrani.

"(Dejan) Uzelac ima problema sa petom, Marko Jovanović se vratio, ali još nije definitivno spreman, pa na štoperskim pozicijama imamo skraćenu rotaciju jer smo ostali samo sa Đorđem Ćosićem i Đorđem Milojevićem. Jovanović će putovati, ali pitanje je da li će i koliku minutažu imati. Kapiten Vranješ takođe ima problem s koljenom, nadam se da će to medicinski tim da riješi, a problema ima i Moraitis sa stomačnim mišićima. Mislilo smo i da je puklo rebro, na sreću nije, pa se nadam da će biti spreman za utorak. Golman Bojan Pavlović sigurno neće igrati zbog povrede".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Maksimović je itekako upoznat sa Clujom.

"Oni igraju na dva različita načina pod novim trenerom, izmijenili su nekoliko igrača, a i te prve zvanične utakmice su uvijek nezgodne. Nama je bitno da odigramo kako treba, slično kao protiv Šahtjora, koji je dobar primjer. Igrali smo odlično, a primili dva gola iz bukvalno dvije greške. Jednom smo zakasnili, jednom dali pogrešan pas i bili kažnjeni. Ovo sad je slično".

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Labile
Jeste najveća za FK Knin, Borac je umro 1992. godine
9 3
magistar
Srećno Velikan
2 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi