FK Borac: Dočekali smo jedan od najljepših rođendana

95 godina

FK Borac: Dočekali smo jedan od najljepših rođendana

E. Škorić

Banjalučki Borac danas slavi svoj 95. rođendan.

Borac je osnovan na današnji dan 1926. godine, a na osnivačkoj skupštini kluba Veselin Masleša je tada poručio: "Ukoliko ćete se boriti za svoja radnička prava, zašto da vam se klub ne zove Borac?".

Tokom 95 godina postojanja Borac je ostvario mnoge uspjehe, a najznačajniji je osvajanje Kupa MaršalaTtita 1988. godine. Postoa je jedini drugoligaš koji je podigao pehar namijenjen osvajaču Kupa bivše države Jugoslavije.

U novijem, poslijeratnom periodu osvojene su dvije titule šampiona Bosne i Hercegovine 2011. i 2021. godine, kao i Kup BiH 2010. godine.

I baš sada kada slavi rođendan, Borac se sprema za utakmice protiv rumunskog Cluja u kvalifikacijama za Ligu prvaka.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Jedan od najljepših rođendana dočekao je naš Borac, 95. Zašto najljepših? Zato što je šampion, najbolji u BiH, zato što igra Ligu šampiona, zato što su jasne konture stabilnosti kluba, zato što je vidljiv rast… Najljepšu čestitku očekujemo u utorak, vjerujemo da će je ispisati naši momci protiv Cluja u Rumuniji! Srećno svima koji vole najljepše crveno-plave boje! Aj Borac", saopšteno je iz Borca.

Borac u utorak navečer gostuje u Rumuniji protiv Cluja, a sedam dana kasnije će ugostiti istog rivala na Gradskom stadionu u Banjaluci uz prisustvo publike.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hzhzhzhzhzhzhzhzhzhzzhzh
Lešinari puse gaa banja luku je bem jaaaaa ljutu krajinu nabijem na *****u sve za nasu bosnu ponosnuuuuu. Sretan rodjendan turciiii
5 7
Bighill
U zivotu je vazno biti Borac ! Sve najbolje Borcu I Lesinarima?
2 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi