Kerim Palić potpisao za FK Sarajevo

Novi igrač stigao na Koševo: "Kada vas zove klub kao što je Sarajevo..."

Edmir Škorić

Kerim Palić potpisao je danas ugovor s FK Sarajevo, a dolazi kao slobodan igrač iz Krupe.

Palić je ugovor sa Sarajevom potpisao do ljeta 2023. godine. U Premijer ligi je do sada upisao 50 nastupa te je postigao jedan pogodak, a u Kupu BiH je u osam mečeva dao dva gola.

Dvadesetčetverogodišnji Sarajlija seniorsku karijeru započo je nastupajući za Bosnu Union, a bio je član i Intera iz Bratislave, te bivšeg premijerligaša, Krupe na Vrbasu.

Kerim će sutra otputovati sa ekipom u Moldaviju, a imati će i pravo nastupa sa obzirom na to da je danas uspješno završen proces registracije ovog igrača.

"Kada vas zove klub kao što je Sarajevo nema potrebe da puno razmišljate o odluci koju ćete donijeti. Riječ je o jednom od najvećih klubova sa ovih prostora i sigurno da je čast nositi dres Sarajeva. Već imam iskustva igranja u Premijer Ligi i vjerujem da neće biti problem da se naviknem na ekipu i novog trenera. Većinu igrača znam već od ranije i nadam se da ćemo dobro funkcionisati zajedno na terenu. Spreman sam na sve nove izazove i učinit ćemo sve da navijači budu zadovoljni na kraju sezone", izjavio je novi član premijerligaša s Koševa.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.