Meč od 19 sati

Maksimović odredio početnih 11 za Cluj

Edmir Škorić

Cluj i Borac sastaju se od 19 sati u meču prvog pretkola Lige prvaka.

Prvak BiH nije imao sreće u žrijebu, pa već na startu kvalifikacija za Ligu prvaka mora da se suoči sa rumunskim velikanom koji se smatra velikim favoritom u ovom dvomeču.

Prvi meč igra se večeras na stadionu Constantin Radulescu, a stigli su i zvanični sastavi.

Borac u sastavu: Lakić, Subić, Ćosić, Milojević, Ćorić, Meleg, Vojnović, Ziljkić, Vranješ, Zakarić i Moraitis.

Cluj: Arlauskis, Sušić, Bouhenna, Cestor, Camora, Sigurjonsson, Rodriguez, Costache, Deac, Paun i Omrani.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Za trenera Maksimovića ovo su možda i najveće utakmice u historiji Borca.

"Došao je na red dvomeč sa Clujom, možda i najveći u historiji našeg kluba. Prije 10 godina je bio Maccabi, a danas Cluj, ali to ne možemo porediti ni na koji način, ni igrački ni finansijski jer je rumunski klub pokazao da je u posljednju deceniju konstantno u evropskom fudbalu. I oni su u nekoj tranziciji, ali definitivno imaju ambicije ulaska u grupnu fazu Lige šampiona. Mi naravno takođe imamo svoje ciljeve, znamo svog rivala, spremali smo se, imamo određenih problema, ali u pozitivnoj atmosferi putujemo u Rumuniju da pokušamo doći do dobrog rezultata", rekao je trener Marko Maksimović.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.