Cluj ima dobru prednost

Omrani: Bilo je bitno slaviti, nadam se da ćemo pobijediti i u Banjoj Luci

A. Beganović

U prvom susretu 1. pretkola Lige prvaka Cluj je pred domaćim navijačima nadigrao bosanskohercegovačkog prvaka, Borca iz Banja Luke.

Slavio je rumunski prvak sa 3:1, a tokom cijelog susreta Cluj je bio bolja ekipa pa da je na kraju ostvario i ubjedljiviju pobjedu, ne bi bilo nezasluženo.

Mnogo problema odbrani Borca, koja danas nije bila na visini zadatka, zadavao je francuski napadač Billel Omrani. Postigao je ovaj fudbaler pogodak i upisao je asistenciju, a nakon meča bio je zadovoljan rezultatom.

"Imao sam veliku želju za igranjem, bila je to prva utakmica kod kuće, s navijačima na tribinama nakon mnogo vremena. Novi je trener, morali smo dati sve od sebe. Bilo je bitno pobijediti, nadam se da ćemo pobijediti i u revanšu te da ćemo se na kraju 'dokopati' Lige prvaka", izjavio je Omrani nakon meča.

Pohvalio je Omrani svoje saigrače, ali i trenera sa kojim ima jako dobre odnose.

"Bio sam skoncentrisan kod gola. Vidio sam da lopta ide prema meni, bio sam spreman i uspio sam postići pogodak. Vidjelo se na utakmici da dobro poznajem Deaca, nekako se 'osjećamo' na terenu", rekao je francuski napadač.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Sjajno se osjećam jer radim sa Sumudicom, uživam. Zadovoljan je sa mojim igrama i to je jako važno. Radi se o dobrom treneru i nadam se da ćemo imati mnogo uspjeha", dodao je Omrani.

Podsjetimo, revanš susret igra se za sedam dana u Banjoj Luci, a pravilo gola u gostima više ne važi, tako da je Borcu za prolazak dalje potrebna pobjeda od tri gola razlike.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.