Colearine trenirao na Grbavici

Plavi salon u crvenom ruhu, a na treningu "specijalan" gost

Admin Čaušević

Oba susreta dvomeča Velež - Coleraine će se igrati na neutralnim terenima. 

Prva utakmica pretkola Konferencijske lige igrat će se na stadionu Grbavica u Sarajevu gdje će status nominalnog domaćina imati Velež.

Za potrebe ove utakmice prepoznatljivi Plavi salon u sarajevskom hramu fudbala odiše crvenom bojom koja je zaštitni simbol mostarskih Rođeni.

Nije ovo nikakva novost da Plavi salon prolazi kroz određene promjene jer se i u prošlosti dešavalo da zbog potreba reprezentacije BiH bude obljepljen nekim drugim plakatima.

Nakon održanih press konferencija oba tima na teren stadiona Grbavica izašli su igrači i stručni štab Colerainea.

Gosti iz Sjeverne Irske su imali priliku da "opipaju" teren Doline ćupova, a uz to je i menadžer Oran Kearney je napravio posljednje provjere za sutrašnji duel.

Interesantno da se na terenu Grbavice nalazio i jedan dječak koji se igrao s loptom, u pitanju je sin menadžera Kearneya.

"Drago mi je što smo ovdje. Svaka evropska utakmica je nagrada za sve klubove. Mi smo imali ove sezone teži posao u ligi, ali tu smo opet u Evropi", rekao je Kearney na press konferenciji te dodao:

"Očekujemo da prođemo što dalje. Prošla sezona je bila sjajna i slično očekujemo i ove sezone."

Kerney je objansio i ligu Sjverne Irske odakle dolazi Veležov protivnik, ali i dotakao se našeg predstavnika.

"Dolazimo iz gradića sa sjevera zemlje. Mi imamo dugu lijepu historiju. Naša liga je dobra, ima finih utakmica. Radujemo se meču sa ekipom koja je u Evropi nakon 33 godine."

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Podsjećanja radi, utakmica se igra u četvrtak s početkom u 20:30, a na stadionuo se očekuje prisustvo do 5.000 navijača Rođenih.

Revanš utakmica između predstavnika Sjeverne Irske i Rođenih će se igrati na stadionu Mourneview Park u Lurganu i to 15. jula s početkom u 21 sati po centralnoevropskom vremenu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.