Da li će biti odgoda u 1. kolu: Do danas niko nije poslao zahtjev na adresu Saveza

Premijer liga starta 17. jula

Da li će biti odgoda u 1. kolu: Do danas niko nije poslao zahtjev na adresu Saveza · Saznajemo

Endin Čaušević

Nova sezona Premijer lige Bosne i Hercegovine počinje 17. jula, a neki od klubova će i ranije na teren.

U minuloj sezoni koja je završena prije mjesec dana vidjeli smo dosta uzbuđenja i sigurno je da nas i u novoj sezoni najjačeg ranga bh. fudbala očekuje dosta zanimljivih utakmica.

Nova sezona Premijer lige naše zemlje počinje 17. jula utakmicama prvog kola, a tačne satnice još uvijek nisu određene.

Međutim, neki od klubova će nešto ranije na teren jer će nastupiti u evropskim takmičenjima. To se odnosi na Borac, Sarajevo, Velež i Široki Brijeg koji su izborili plasman u kvalifikacije Lige prvaka, odnosno Konferencijske lige.

Zbog toga je bilo za očekivati da će neki od klubova tražiti odgodu meča u prvom kolu Premijer lige. Međutim, kako saznajemo na adresu Saveza do danas niko od klubova nije poslao zahtjev za odgodu utakmice.

Banjalučki klub već je sinoć igrao svoj prvi zvanični meč ove sezone na gostovanju kod Cluja u meču prvog pretkola Lige prvaka, a Borac je na kraju poražen sa 3:1.

Oglasi

Sarajevo, Velež i Široki Brijeg sutra igraju svoje utakmce u prvom pretkolu Konferencijske lige.

Borac svoju revanš utakmicu igra narednog utorka, a ukoliko bh. prvak prođe dalje već će sedmicu nakon revanša igrati u drugom pretkolu Lige prvaka ili ako ispadnu onda će također te sedmice igrati drugo pretkolo Konferencijske lige.

Što se tiče Sarajeva, Veleža i Širokog Brijega oni svoje revanš utakmice igraju narednog četvrtka, a klub koji prođe dalje također će odmah sedmicu nakon revanša igrati drugo pretkolo.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Još uvijek nije isključeno da neko od navedenih klubova traži odgodu meča u prvom kolu Premijer lige, a sigurno da će dosta jasnija situacija biti u narednim danima.

Borac u prvom kolu gostuje Željezničaru, Sarajevo dočekuje Tuzla City, Velež igra na svom terenu protiv Posušja, dok Široki Brijeg na Pecari igra derbi protiv Zrinjskog.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BordoBijeli
Nema potrebe za to.Klub koji ne moze odigrati 2 utakmice u 4-5 dana neka preda utakmicu.To vazi i za moj klub.Ne treba nikome odgadjati.Ne razumijem kako igrac moze biti umoran kada prespava 4 noci.Nadam se da nece nikome odgadjati.
16 0
rodjak
kakvo odgadjanje,nek se navikavaju na gusci raspored i nek se celice,prvo moj klub Velez pa svi ostali .Kad klubovi iz drugih liga mogu normalno igrati nedelja- srijeda-nedelja onda i nasi moraju raditi na tome .Ako neko od igraca ne moze izdrzati onda nek se bavi sahom ,nek se okani fudbala ha ja
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi