Dudić: Ovo je veliki trenutak za Velež, drago mi je što igramo u Sarajevu

Press konferencija FK Velež pred utakmicu sa Colerainom

Dudić: Ovo je veliki trenutak za Velež, drago mi je što igramo u Sarajevu

H. Zilić

Rođeni će u prvom pretkolu UEFA konferencijske lige igrati duela protiv predstavnika Sjeverne Irske ekipe Coleraina.

Meč je na rasporedu sutra od 20:30 na stadionu Grbavica, a danas je održana i press konferencija povodom pomenute utakmice.

Ispred Veleža okupljenim novinarima obratio se trener Feđa Dudić.

"Osjećat ćemo se kao domaćini. Ovo je i moj grad. Lijepo je što Velež igra u Sarajevu. Imamo 21 igrača, osim Cvijanovića i Dejanovića, koji su povrijeđeni. Puno smo analizirali protivnika i mislim da smo se spremili na najbolji mogući način. Ceolraine je nezgodna ekipa. Igraju na prekide duge lopte, dosta su jaki u tim segmentima. Protiv Maribora su prošle godine izgledali veoma defanzivno", rekao je Dduić i zatim dodao:

"Igraju u sličnom sastavu, što se tiče nas, ovo je veliki trenutak za nas, Velež ponovo u Evropi i nadam se da nećemo biti samo prolaznici."

Velež nije favorit u dvomeču ističe Dudić.

"Mi nismo apsolutni favoriti. Ne igramo mi s amaterima, to je ekipa koja godinama igra u Evropi. Vidjet ćete da je ekipa dobra, igraju odlične kontre. Gledajući neka poređenja, Coleraine bi bio u vrhu naše lige, to je dobra ekipa. Nisu naivna ekipa, spremili smo se na najbolji mogući način."

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Gol u gostima više ne igra ulogu.

"Po meni to je dobro. Ako daš gol više ideš dalje.Pravilo je ok i meni je drago zbog toga. Sutra ću reći igračima da uživaju u utakmici. Ima treme, ali vjerujem da će nam navijači dati dodatnu snagu."

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Malmi_Suomi
Koji ste vi " pojedini" debili i to na kvadrat. Sada se prepirete gdje bi trebalo da se igra : Koševo ili Grbavica? Pa sve je to naše i zašto sa te strane ne gledate. Sretno ROĐENI od pitara. MUSVG
10 2
starmac
Samo hrabro ROĐENI.Cilj ostvaren a sad igrajte za gol više i za dušu.Nesumnjamo u pobjedu ali i borbu srcem za navijače.
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti