Poslije prvog treninga

Mourinho prekrižio nekoliko zvučnih imena: Objavljena lista pozvanih za pripreme!

Admin Čaušević

Jose Mourinho je u Trigoriji obavio svoj prvi trening s Romom nakon što je zvanično predstavljen kao novi trener Rome. 

Nakon prvog treninga stigla je i lista pozvanih igrača za pripreme, a Mourinho je već sada prekrižio nekoliko zvučnih imena.

Portugalski stručnjak je odlučio da ne računa na Pedra, Fazijia, Pastorea i Santonea.

Golmani: Boer, Cardinali, Fuzato

Odbrana: Calafiori, Feratovic, Ibanez, Karsdorp, Kumbulla, Mancini, Reynolds, Smalling

Vezni red: Bove, Darboe, Diawara, Mkhitaryan, Pellegrini ,Perez, Providence, Tripi, Veretout, Villar, Zaniolo, Zalewski

Napad: Ciervo, Džeko, El Shaarawy, Mayoral

Kada je u pitanju Edin Džeko Dijamant će početi pripreme s Romom, a još uvijek nije poznato da li će ostati ili otići iz Rome.

I ovog prijelaznog roka se dosta špekuliše o Edinu Džeki i njegovoj budućnosti u dresu Rome, pa se jedno od pitanja sasvim očekivano odnosilo i na Dijamanta.

Pitanje se odnosilo na Džekin status i da li postoji mogućnost da se Sarajliji vrati oduzeta kapitenska traka. Mourinho je odbio da govori o detaljima.

"Neću da odgovorim, ne moram reći šta radim unutar kluba. Znalo bi se unaprijed, ali ne želim da dijelim s javnosti šta radim u klubu."

"Klub, ekipa i igrači trebaju znati prije svih odluku o kapitenu", rekao je portugalski stručnjak.

Inače, prvi meč Roma će igrati 15. jula protiv niželigaša Montecatinija, a tri dana kasnije slijedi meč protiv drugoligaša Ternane.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.