Mourinha na predstavljanju dočekalo škakljivo pitanje o Džeki: "Neću da odgovorim"

Portugalac o Dijamantu

Mourinha na predstavljanju dočekalo škakljivo pitanje o Džeki: "Neću da odgovorim"

Admin Čaušević

Jose Mourinho je zvanično predstavljen kao novi trener Rome. 

Nakon što se prethodnih dana upoznao s igračima Vučice, danas je došao red na press-konferenciju i odgovore na novinarska pitanja.

I ovog prijelaznog roka se dosta špekuliše o Edinu Džeki i njegovoj budućnosti u dresu Rome, pa se jedno od pitanja sasvim očekivano odnosilo i na Dijamanta.

Pitanje se odnosilo na Džekin status i da li postoji mogućnost da se Sarajliji vrati oduzeta kapitenska traka. Mourinho je odbio da govori o detaljima.

"Neću da odgovorim, ne moram reći šta radim unutar kluba. Znalo bi se unaprijed, ali ne želim da dijelim s javnosti šta radim u klubu."

"Klub, ekipa i igrači trebaju znati prije svih odluku o kapitenu", rekao je portugalski stručnjak.

Oglasi

Neki od klubova s kojim se Džeko povezuje su Juventus s Apenina te turski velikani Bešiktaš i Fenerbache. Turci su pisali i o detaljima ponude za iskusnog bh. napadača.

Turski mediji danas donose informaciju da je šampion Superlige već poslao ponudu na adresu zvijezde Rome i predstavili su finansijsku konstrukciju ponude.

Šampion Turske navodno je Edinu ponudio godišnju platu od 2.8 miliona eura neto uz bonuse od 20.000 eura za svaku pobjedu koju ekipa ostvari.

Roma je navodno spremna da pusti Džeku besplatno kako bi se riješila njegove plate od 7.5 miliona eura koja je veliko opterećenje za rimski klub u ovom trenutku.

Džeko je ugovorom za Romu vezan do ljeta naredne godine, a u prošloj sezoni je u svim takmičenjima odigrao 38 utakmica i pritom je postigao 13 pogodaka kojima je dodao i pet asistencija.

S druge strane Mourinho je na pressici jasno poručio da u Vječnom gradu ne želi biti turista te je odmah zatražio lijevog beka nakon povrede Leonarda Spinazzole.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Nisam došao ovdje zbog grada. Grad je prelijep, ali nisam u Rimu da bih se odmarao. Krećemo i 4 i onda zdravo. Direktore, žao mi je što ću ovo reći ovdje, ali treba mi lijevi bek."

"Nije ovo Mourinhova Roma već svih navijača. Ja sam samo još jedan više. Ovdje sam da branim klub i igrače, a ne da stvaram probleme. Trofeji će doći sa napronim radom. Želimo izgraditi lijepu budućnost ovdje. Gdje se vidim za tri godine sa Romom. Slaveći. Šta? Bilo šta", rekao je Portugalac.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Salence
Roma se opasno priprema za narednu sezonu,vrlo ozbiljno.Moglo bi tu biti svašta,meni miriše na prilično siguran plasman u Champions League,vidjet ćemo na kraju Avgusta...(((kao i uvjek,koliko para-toliko muzike)))
2 0
user1614932756
Dzeko je mama
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi