Sve je dogvoreno: Milan ima novog napadača, ništa od dolaska Edina Džeke
FOTO - EPA

Giroud stiže u grad mode

Sve je dogvoreno: Milan ima novog napadača, ništa od dolaska Edina Džeke

A. Beganović

Francuski napadač Oliver Giroud biće novi napadač Milana.

Prema pisanju inostranih medija transfer francuskog napadača iz Chelseaja u Milan je dogovoren i uskoro bi ga klubovi trebali ozvaničiti.

Giroud će u Milan doći besplatno, a potpisat će dvogodišnji ugovor prema kojem će godišnje zarađivati četiri miliona eura.

Giroud je prije nekoliko mjeseci produžio ugovor sa Chelseajem, no imao je džentlmenski dogovor sa aktuelnim evropskim prvakom prema kojem može u ljetnom prelaznom roku napustiti klub, koji je ispoštovan.

Francuski napadač u Chelsea je stigao početkom 2018. godine i to iz redova Arsenala. Za Plavce je ukupno odigrao 119 utakmica i pritom je postigao 39 pogodaka kojima je dodao 19 asistencija.

Potražite više informacija na temu Serie A:

S druge strane za Arsenal je odigrao 253 utakmice uz učinak od 105 pogodaka i 41 asistenciju. Osim za ova dva kluba nastupao je još za Montpellier, Tours, Grenoble i Istres.

U prošloj sezoni je u Premiershipu odigrao 17 utakmica. Postigao je četiri pogotka, dok je u Ligi prvaka u osam osigranih mečeva postigao šest pogodaka.

Na kraju dodajmo da se sa Milanom u posljednjih nekoliko sedmica povezivao i naš Edin Džeko, no Giroudov dolazak prekinut će i ove špekulacije.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Dzematlija
Opet Giroud umjesto Dzeke. I u Chelsea isto uletio ispred njega. A i tu su negdje, samo je Giroud izvikaniji. Valjda jer je francuz
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi