Željezničar posudio mladog Hrvata

Stiglo Ivkovićevo obećano pojačanje · Saznajemo

Edmir Škorić

Među igračima Željezničara pojavilo se novo lice. Radi se o 20-godišnjem Bruni Zduniću.

Zdunić je desni krilni koji je na Grbavicu došao na posudbu iz zagrebačke Lokomotive.

On je u prošloj sezoni upisao jedan nastup u HNL-u, dok je 25 nastupa sakupio igrajući u 2. HNL za Inter iz Zaprešića, gdje je nastupao kao posuđen igrač Lokosa.

Njega poznaje Tomislav Ivković, trener Željezničara koji je godinama radio u Hrvatskoj, pa je na njegovu incijativu i stigao mladi krilni nogometaš.

Nakon subotnje utakmice protiv Rudar Prijedora, Ivković je govorio o pojačanjima.

"Dizat ćemo se kroz utakmice. Doći će nam igrači, jedan dolazi u ponedjeljak i pojačat ćemo se. Fale nam igrači na nekim pozicijama. Momčadski duh je bio dobar, a kad se dignemo fizički igrat ćemo puno bolje. Ima igrača koji imaju ideju i sa vremenom će to doći sve na svoje", kazao je Ivković.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Željezničar sutra igra generalku u Konjicu protiv Igmana, a za vikend dočekuje Borac na startu nove premijerligaške sezone.

S obzirom da Zdunić nema bh. državljanstvo, on vjerovatno neće biti registrovan do utakmice s Borcem.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.