Plavi već u utorak opet na terenu

Gostovanje Igmanu

Plavi već u utorak opet na terenu

Edmir Škorić

Nogometaši Željezničara nisu imali dosta prijateljskih utakmica, pa je zakazana za utorak još jedna.

Iako se vjerovalo da će subotnji duel i pobjeda nad Rudar Prijedorom na Grbavici (2:1) biti posljednja pripremna utakmica za Željezničar, ipak će generalku tim Tomislava Ivkovića odigrati u Konjicu.

Plavi će u utorak od 18:30 sati odmjeriti snage sa ekipom Igmana, čiji je sportski direktor bivši igrač Željezničara Zajko Zeba.

Prije osam dana Željezničar je deklasirao Famos iz Hrasnice sa 6:1 u prijateljskom duelu, a prioje toga odigran je još duel s Leotarom na Grbavici, kada su mreže mirovale (0:0).

Podsjećamo da će Željezničar novu sezonu otvoriti 17. jula na Grbavici protiv aktuelnog prvaka Borca iz Banjaluke.

Trener Ivković još uvijek traži idealan sastav za novu sezonu, a nakon posljednje utakmice protiv Rudara je izjavio:

Oglasi

"Mi se još tražimo, nemamo još idealnih 11. Odigrali smo kvalitetnu utakmicu. Igrači su pokazali karakter. Ovi što su počeli danas, to je uglavnom to. Nemamo previše izbora".

Najavio je Ivković i pojačanje koje će doći u ponedjeljak.

"Dizat ćemo se kroz utakmice. Doći će nam igrači, jedan dolazi u ponedjeljak i pojačat ćemo se. Fale nam igrači na nekim pozicijama. Momčadski duh je bio dobar, a kad se dignemo fizički igrat ćemo puno bolje. Ima igrača koji imaju ideju i sa vremenom će to doći sve na svoje."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Očekuje i podršku vjernih navijača.

"Ovo su jedini navijači koje ne treba zvati, ali zadovoljstvo mi je da ih pozovem da dođu podržati ovaj mladi tim. Težak je put, trebamo ih i bez njihove pomoći ne možemo ništa. Oni nam trebaju kao 12. igrač", rekao je Ivković

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

rabodimis
Prošlo je 29 godina otkako nas je napustio Dževad Begić Đilda... Po meni najveca legenda fk zeljeznicara, ubjedljivo.. Rahmet mu dusi... PS U moru napisanih gluposti na ovom portalu zaboravili su na ovog VELIKANA naseg fudbala.. Heroj i ponos grada.. Oprostite, znam da nije tema, al ja sam morao negdje nesto napisat.. Takvi ljudi se ne smiju zaboravljat..
4 2
user1596132192
2-1 Pitaruuuu nije 2-2
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi