Već su otpisani

Barcelona u narednim danima želi prodati trojicu fudbalera

Endin Čaušević

Igrači Barcelone prije nekoliko dana počeli su pripreme za novu sezonu.

Katalonski klub je odradio nekoliko lakših treninga, a na početku priprema pojavili su se i igrači koje je Ronald Koeman otpisao što se tiče nove sezone.

Tu se najviše misli na Miralema Pjanića i Samuela Umtitija kojima je Barcelona nedavno ponudila sporazumni raskid saradnje samo kako bi napustili klub i olakšali budžet koji je predviđen za plate.

Međutim, Pjanić i Umtiti odbili su da na takav način odu iz Barcelone i sada u klubu pokušavaju da ih prodaju.

U Barceloni nemaju mnogo vremena jer su u velikim finansijskim problemima, te moraju znatno da oslobode budžet za plate kako bi Lionel Messi mogao potpisati novi ugovor, ali i kako bi mogli prijaviti nove igrače.

Iako je bilo špekulacija da Pjanić neće početi pripreme s Barcelonom i da će tražiti novi klub na kraju se bh. reprezentativac pojavio na prozivci jer želi biti profesionalac do kraja.

Ipak, Pjanićev i Umtitijev status se nije promijenio i klubu su još uvijek odlučni da oni napuste klub u narednim danima, te čekaju ponude koje će biti zadovoljavajuće za sve strane.

No, katalonski Sport objavio je jutros da u Barceloni žele da što više ubrzaju izlazne transfere jer je vremena sve manje, a prioriteti su im Pjanić, Umtiti i Martin Braithwaite.

Također, Sport dodaje da bi se na transfer listi mogli naći još Ilaix Moriba i Alejandro Balde ukoliko ne budu htjeli potpisati nove ugovore.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Pjanić se povezuje s dosta klubova, a između ostalih to su Juventus, Inter, Tottenham, Chelsea i PSG. Bit će zaista zanimljivo vidjeti gdje će bh. reprezentativac nastaviti svoju karijeru.

Bh. veznjak je prije godinu dana stigao kao veliko pojačanje iz Juventusa, ali se nije uklopio u planove Koemana koji je čini se olako odlučio da neće računati na Pjanića.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.