Iz Barcelone prešao u Real: Odbio Katalonce, pa potpisao ugovor s Kraljevima

Mladi Jaume Jardi

Iz Barcelone prešao u Real: Odbio Katalonce, pa potpisao ugovor s Kraljevima

Edmir Škorić

Kako javlja Marca, Jaume Jardi je kao kapiten omladinskog tima Barcelone odlučio da pređe u Real Madrid.

Jaume je rođen 2002. godine i već pet godina je član Barcelonine akademije. Krilni napadač više je puta bio najbolji strijelac prvenstva u različitim dobnim kategorijama.

Bivši trener Barce Quique Setien ga je čak pozvao na trening s prvom ekipom, a Marca tvrdi da će on nastaviti svoju karijeru u Real Madridu. Odbio je da produži ugovor s Barcom, dok će u Madridu potpisati na četiri godine.

Španski U-18 internacionalac još je jedan nogometaš koji će se moći pohvaliti igranjem za oba kluba, koji su vječni rivali. Prije su to bili, između ostalih: Luis Enrique, Luis Figo, Ronaldo, Samuel Eto'o i Javier Saviola.

Ljetos je Real Madrid dogovorio Davida Alabu, kojem je istekao ugovor s minhenskim Bayernom. Uz to, igrači su se vratili u Madrid s raznih pozajmica. Govorimo o igračima kao što su Gareth Bale (vratit će se iz Tottenhama), Takefusa Kubo (Getafe), Dani Ceballos i Martin Odegaard (obojica iz Arsenala).

Potražite više informacija na temu La Liga:

Carlo Ancelotti sljedeće sezone neće moći iskoristiti Sergia Ramosa. Dugogodišnji kapiten je potpisao za PSG.

Nije poznato hoće li Real kupovati ovog ljeta, ali novinar Josep Pedrerol je nedavno objavio da će Kraljevi imati možda samo jedno pojačanje i to kakvo. Navodno će to biti PSG-ov Kylian Mbappe.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

kurjak
Pa ja šta će,zna momak šta znači igrati u kraljevskom klubu.
5 5
Jasminn
Kad imas 17-18 godina, a neko to nudi vecu platu...velik je to izazov. Vidis da svima bude dmanjenja placa. Pa gledam ove igracr od 30 godina koji su vec uzeli milione pa opet puno ih leti za novcem. Sto nebi neko dijete kojem je to prvi ugovor. Mozda sad ima u dzepu 10 eura i mati mu negdje cisti kuce, a stari mu zidar. E sad da on zna da ce pored Fatija, Mesija, Depaya, Dembelea, Grizmana, pa eno kod su neko dijete od 18 god doveli, e da on zna da ce dobijati sansu ostao bi on, al vidi guzva. Samo ni u Realu nije bolje.
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi