Odbija novi ugovor jer želi više novca, a sada se govori i da bi mogao zabiti nož u leđa Barceloni

Moriba se povezuje s kraljevskim klubom

Odbija novi ugovor jer želi više novca, a sada se govori i da bi mogao zabiti nož u leđa Barceloni

E. Čaušević

Ilaix Moriba je prošle sezone iznenađujuće dobio priliku u prvom timu Barcelone i uspio je ostaviti dobar utisak.

Ovaj 18-godišnji veznjak prošao je sve omladinske kategorije Barcelone, a Ronald Koeman mu je u drugom dijelu sezone odlučio prižiti šansu u prvom timu što je Moriba znao da iskoristi.

Moriba je šansu dobio čak i ispred Miralema Pjanića i pokazao je da se radi o zaista velikom potencijalu. Očekivalo se da će ove sezone imati dosta više prostora za igru, ali sada je sve to upitno.

Naime, Moriba nije počeo pripreme s prvom ekipom Barcelone jer još uvijek nije pristao na produženje ugovora. Katalonski klub je u nekoliko navrata Moribi ponudio novi ugovor, ali on još uvijek nije pristao.

Zbog toga su u klubu odlučili da Moriba neće biti dio prve ekipe sve dok ne potpiše novi ugovor.

Moriba se jučer pojavio na početku priprema Barce B što je jasan pokazatelj gdje će igrati naredne sezone ukoliko ne produži ugovor. On s Barcelonom ima saradnju do ljeta naredne godine i u klubu žele da produže dugogodišnji ugovor.

Oglasi

Međutim, ovaj 18-godišnji veznjak čini se nije previše zainteresovan za to, a pojavile su se špekulacije da Moriba ozbiljno razmišlja da promijeni klub na kraju nove sezone.

Španski mediji objavili su jučer da je čak moguće da Moriba ode u Real Madrid koji je već kontaktirao njegovog agenta. Kraljevi nude Moribi ugovor i znatno veću platu nego što ima u Barceloni, te se nadaju da će narednog ljeta doći bez obeštećenja.

Moriba je nezadovoljan ponudom Barcelone jer je očekivao znatno bolju platu ako potpiše novi ugovor, ali klub mu trenutno nije spreman ponuditi ono što on očekuje.

Tražili su od njega strpljenje i obećali mu da će se ugovor mijenjati kada se popravi finansijska situacija u klubu, ali Moriba ne želi to da čeka. Mladi igrač je poručio da želi više novca nego što se nudi i očito je spreman da ide i u redove ljutog rivala ukoliko se to ne desi.

Sve to je itekako naljutilo navijače Barcelone koji su poručili da žele da on ostane u rezervnoj ekipi i da ga čak pokušaju prodati ovog ljeta ukoliko ponovo odbije da produži ugovor.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Moriba je ljut i razočaran što ga je Koeman izostavio sa spiska igrača za početak sezone, ali povezivanja s prelaskom u Real Madrid u ovom trenutku mu sigurno neće pomoći.

Ovaj 18-godišnjak je prošle sezone u La Ligi odigrao 14 utakmica, te je postigao jedan pogodak i dodao tri asistencije.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sadko
Bjezi iz tog propalo sistema, idi bilo gdje
1 3
arbajram
Cuj Barca B. Lika treba poslati na tribine, i bas me interesuje kako ce izgledati nakon godinu dana neigranja
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi