Isaković je šest sezona bio lider ekipe Mladosti iz Doboja kod Kaknja, a posljednju sezonu igrao je za tim Sim-Bau koji se takmići u 1.ligi FBiH

Iskusni defanzivac ne isljučuje povratak na Bilino polje

Isaković trenira sa NK Čelik nakon završetka epizode u NK Simm-Bau

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Nogometaši Čelika već 15-tak dana vrijedno treniraju na terenima na Kamberovića polju, te se spremaju za narednu sezonu u kojoj će igrati u Drugoj ligi FBiH, grupa "Centar"


Na treninzima Zeničana nalazi se 20-tak igrača, a očekuje se u narednom periodu da klub angažuje još dva-tri igrača čime bi se sklopio za tim za narednu sezonu koja kreće za mjesec dana.

Na treninzima Čelika možemo vidjeti i Jasmina Burića, Kenana Horića, Ivana Dujmovića, Aladina Isakovića koji su trenutno bez kluba, a svoju formu održavaju na treninzima kluba u kojem su počeli ili nekada igrali u svojoj karijeri.

Mnogi se slažu da bi angažman Aladina Isakovića značio mnogo za odbranu Zeničana u narednoj sezoni. Ovaj nogometaš završio je epizodu u NK Simm Bau, a za naš portal je istakao da ne bi imao ništa da se vrati na Bilino polje.

"Istekao mi je ugovor u Simm Bau, nismo se dogovorili oko detalja za novi ugovor i sada sam slobodan igrač, treniram sa Čelikom i čekam dalji razvoj situacije. Mislim da još uvijek mogu igrati kvalitetno i dati svoj doprinos svakom timu. Nemam ništa da se vratim u Čelik, naravno ako dogovorimo uslove, sretan bi bio da ovdje i završim svoju karijeru", kazao je za SportSport.ba Aladin Isaković.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

Iako ima 35 godina Isaković sigurno može mnogo značiti Čeliku u narednim sezonama, odnosno vraćanju kluba u Premijer ligu BiH. Podsjetimo ovaj nogometaš pored Čelika u svojoj karijeri je nastupao za Žepče, Travnik, Heimstetten, Frauenfeld, Vitez, Mladost, te je posljednju sezonu igrao za Sim Bau.

Nogometaš koji je u svojoj karijeri igrao i napadača i veznog, a posljednjih pet-šest godina isprofilisao se na poziciji stopera, a njegove igre se najviše pamte u dresu Mladosti, sa kojom je izborio ulazak u Premijer ligu i kao kapiten u četiri godine predvodio ovaj tim u društvu najboljih bh. klubova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.