Grad Zenica dužan NK Čelik 113.894,60 KM
Zeničani su nedavno održali i mirne proteste zbog odnosa Gradske uprave i Gradonačelnika prema ponosu Zenice

Saopštenje kluba s Bilinog polja

Grad Zenica dužan NK Čelik 113.894,60 KM

D. Kurbegović

Nastavlja se "rat" između NK Čelik i Gradske uprave odnosno Gradonačelnika Zenice. Klub s Bilinog polja traži da se Sporazum potpisan pred lokalne izbore poštuje, dok se s druge strane prvi čovjek Zenice na to oglušio i ne poštuje ono što je potpisao.

Danas su se oglasili ponovo iz NK Čelik, te su istakli koliko je dosad ovaj klub oštećen zbog nepoštivanja Sporazuma.

"Kao što je i šira javnost upoznata, Gradska uprava Grada Zenica već mjesecima protupravno zadržava sredstva prikupljena od zakupnina poslovnih prostora u stadionu Bilino polje i time krši Sporazum o međusobnoj saradnji koji ima s NK Čelik Zenica. Zbog takvog ophođenja Gradske uprave prema simbolu Zenice, rukovodstvo NK Čelik Zenica je 26.05.2021. podiglo tužbu protiv Grada Zenica, dok su navijači 19.06.2021. organizovali mirne proteste u centru grada kada je nekoliko hiljada Čelikovaca poslalo poruku Gradskoj upravi i gradonačelniku Zenice Fuadu Kasumoviću šta misli o takvom neprijateljskom odnosu prema našoj svetinji", ističu s Bilinog polja.

Klub je već dobro oštećen što umnogome usporava funkcionisanje, te stabilizaciju kluba

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

"Nažalost, neshvatljivo ponašanje Gradske uprave se nastavlja i dalje, te je Grad propustio uplatiti i 6. ratu, čime se glavnica duga Grada Zenica prema NK Čelik Zenica popela na 111.058,80 KM dok kamata na 12.07.2021. iznosi 2.835,80 KM. Dok svjedočimo pozitivnim primjerima u kojima uprave gradova/općina iz drugih sredina uspješno sarađuju sa lokalnim sportskim klubovima, Zenica ostaje „grad slučaj“ gdje grupa ljudi koja prezire ovaj grad, predvođena gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem, radi sve da uništi ono što su naši očevi i djedovi decenijama gradili", poručili su iz NK Čelik.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

CeZenicaLik
I treba da ga kosta mandata ali je pitanje ko je alternativa
7 0
redbull
Fudo nista da nauci od svojih bivsih (a nekih i sadasnjih) kolega iz sda. Tako ce i njemu Čelik doci mandata.
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije