Gol u gostima je prošlost

Šampion Bosne i Hercegovine je prva žrtva UEFA-inih promjena

Edmir Škorić

Borac je u Banjaluci večeras uspio da postigne dva gola i da se rezultatski izjednači s Clujom u duelima prvog pretkola Lige prvaka. Nakon 180 minuta igre - 3:3.

U prvoj utakmici Rumuni su slavili s 3:1, ali je Borac večeras u Banjaluci na Gradskom stadionu pred oko 8.000 gledatelja savladao favorizovanog rivala s 2:0.

Do 60. minute mreže su mirovale, Borac dobro odgovarao na napade Cluja, tu i tamo prijetio, a onda - bum! Prvo Stojan Vranješ postiže gol za 1:0, a samo četiri minute kasnije Moraitis je bio strijelac.

Nisu domaći u svom tom naletu da postignu i treći pogodak, ali mogu da budu zadovoljni jer su izborili produžetke.

Slijedi sada dodatnih pola sata igre, a u slučaju da i tu ne bude pobjednika, pristupit će se izvođenju penala.

Borac i dalje ima šansu da napravi veliku senzaciju iako je bio otpisan nakon prvog meča. Dodatni motiv za prvaka BiH je činjenica da ga u 2. kolu čeka prvak Gibraltara, tim Lincolna, uz dužno poštovanje.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ono za čim sada sigurno u Banjaluci žale jeste činjenica da bi prošli dalje da UEFA ove godine nije promijenila pravo o golu u gostima. Da je ostalo to pravilo na snazi, Borac bi zbog gola Moraitisa u prvoju utakmici sada već slavio prolaz.

Ipak, neko je morao da bude prva žrtva UEFA-inih promjena pravila, a taj je neko prvak iz BiH.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.