Rođeni idu po prolaz

Velež otputovao u Sjevernu Irsku

Midhat Šljivak

Fudbaleri Veleža otputovali su danas u Sjevernu Irsku gdje ih čeka revanš meč Konferencijske lige protiv Colerainea.

Rođeni su prvi meč koji je odigran na stadionu Grbavica dobili sa 2:1 i sa ogromnim ambicijama odlaze u Sjevernu Irsku da završe posao.

Oni su jutros krenuli ka destinaciji, a sa ekipom nije Obren Cvijanović koji se nije oporavio od povrede.

Prilikom dolaska u Lurgan izabranike Feđe Dudića očekuje službeni trening kada bi trener Rođenih trebao otkloniti i sve dileme oko prve postave.

"Mi smo specifična klapa. Na treningu pokušavamo da prevlada motivacija, da su igrači zadovoljni. I ja se trudim da to bude tako", rekao je jučer Feđa Dudić na posljednjem treningu i dodao je:

"Imamo odličnu atmosferu, ne pridodajemo previše važnosti utakmici koja slijedi, bez obzira koliko ona bila važna i što je to recimo evropska utakmica Veleža nakon 33 godine. Ne razmišljamo o nervozi. Prošli smo dosta toga, zreli smo, pokazivali smo u nekim ranijim utakmicama Premijer lige da imamo karakter", rekao je Feđa Dudić.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Susret Velež - Coleraine igra se sutra od 21 sat.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.