Feđa Dudić: Ne može nedostajati motivacije u ovakvim utakmicama, idemo ponovo na pobjedu

Velež ima priliku da nastavi evropski put

Feđa Dudić: Ne može nedostajati motivacije u ovakvim utakmicama, idemo ponovo na pobjedu

Edmir Škorić

Velež će u četvrtak gostovati ekipi Coleraine nakon trijumfa na Grbavici rezulatom 2:1.

Rođeni su na dobrom putu da se plasiraju u 2. pretkolo UEFA Konferencijske lige, nakon što su nadigrali goste iz Sjeverne Irske u prvom meču i potpuno zasluženo došli do pobjede.

"Malo se slegla ta euforija nakon prve utakmice. Bilo je prelijepo i nezaboravan dan na Grbavici, na kraju smo pobijedili. Možda bi bilo super da smo dali još jedan gol s obzirom na dominaciju na terenu, ali i ovako je dobro, pogotovo sada kada je ukinuto to pravilo gola u gostima. Faktički krećemo s 1:0 u revanš. Vidjeli smo šta može protivnik, ali očekujem sada drugačiju utakmicu. Protivnik će možda izaći visočije, igrati s dva napadača i malo promijeniti stil igre. Na Grbavici nisu imali nijedan korner, a iz kornera su zaista opasni. Zahvaljujući nama, imali su malo tih prekida i šansi. Idemo na pobjedu i u revanšu. Očekuje nas i malo manji teren nego Grbavica", rekao je Feđa Dudić, dodavši: "Sigurno da ne idemo tamo da se branimo, borit ćemo se kao da je prva utakmica".

"Svi koji su bili na Grbavici, putovat će za Irsku. Cvijanović i Dejanović nisu još u kadru, ali očekujem da se oni brzo vrate i da budu možda spremni već za početak Premijer lige i meč protiv Posušja", dodao je Dudić.

"Za ovo gostovanje u Evropi ćemo imati veliku motivaciju, a možemo jedino govoriti o tome hoće li biti dovoljno motivacije nakon takvih utakmica da igramo jednu utakmicu u prvenstvu", istakao je Dudić.

Hoće li biti promjena u timu?

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Ne bih pričao o tome koji sastav će igrati, mislim da i oni čitaju naše medije. Mogu reći da će biti nekih promjena u timu, ali sada... Imam neku viziju, ali prerano je još govoriti o početnom sastavau, moramo odraditi i trening tamo pred utakmicu".

"Mi smo specifična klapa. Na treningu pokušavamo da prevlada motivacija, da su igrači zadovoljni. I ja se trudim da to bude tako. Imamo odličnu atmosferu, ne pridodajemo previše važnosti utakmici koja slijedi, bez obzira koliko ona bila važna i što je to recimo evropska utakmica Veleža nakon 33 godine. Ne razmišljamo o nervozi. Prošli smo dosta toga, zreli smo, pokazivali smo u nekim ranijim utakmicama Premijer lige da imamo karakter.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

starmac
Igrajte za raju ROĐENI.Neka vam navijači budu inspiracija kako će te ih usrećiti sa prolazom.
6 0
Mackintosh
Optimista je Hasan Dudic
0 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi