Borcu slijedi sličan izlet kao Veležu

Nakon ispadanja od Cluja

Borcu slijedi sličan izlet kao Veležu

A. Čaušević

Borac je nesretno ispao u Ligi prvaka.

Nakon što su izgubili prvi meč sa 3:1, fudbaleri prvaka BiH su odigrali odličan revanš, nakon 90 minuta su imali 2:0 te su odveli dvomeč sa Clujom u produžetak.

Kada se činilo da će oko osam hiljada gledatelja na Gradskom stadion u Banja Luci gledati penale na scenu je stupio Alexandru Chipciu koji je postigao sjajan gol za prolazak prvaka Rumunije.

Ispadanje od Cluja ne znači i kraj evropskog puta za Borac jer im slijede mečevi 2. pretkola Konferencijske lige. Svog protivnika su saznali večeras.

Banjalučane čeka sličan izlet kao i Velež jer će morati putovati u Sjevernu Irsku. Za protivnika će imati prvaka te zemlje Linfield.

Linfield je u Belfastu bio domaćin Žalgirisu, a nakon poraza u prvom meču sa 0:3, poraženi su i u revanšu i to sa 1:2 pa im slijedi dvomeč s Borcem.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Prvi susret će se igrati 22. jula na Windsor park stadionu u Belfastu, dok je revanš utakmica na programu 29. jula u Banja Luci.

Podsjećanja radi, Velež u četvrtak gostuje u Sjevernoj Irskoj. Rođeni će na Mourneview Park u Lurganu braniti 2:1 protiv Colerainea u uzvartu prvog pretkola Konferencijske lige.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Вултурес
Partizan je izabrao crno belu kombinaciju tek nakon što su od Reala izgubili finale Lige šampiona. Čuvene "Partizanove bebe",.Crna simbolizuje tugu, a bela radost To je život. Danas je tužan dan, izgubio je Borac, ali je skoro bio 11. juli - jako srećan dan kada smo se načestitali Bajrama krezavim SDA tallibanskim teroristima u Srebrenici. Sve ima svoje do sledećeg susreta pozdrav…..
2 28
Zgembic
Prijateljski narode Sjeverne Irske cuvajte se ovih smrdljivaca kad vam dodju u goste. Uzasno smrde na fasizam, rasizam, genocid, kriminal, korupciju, seljakluk…
20 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi