Madriđani se nadaju da Katalonci neće odustati

Griezmann već spakovao kofere: Barcelona i Atletico Madrid dogovorili veliku razmjenu?

Endin Čaušević

Španski mediji uveliko pišu da Barcelona želi prodati Antoinea Griezmanna ovog ljeta.

Griezmann je u katalonski klub stigao kao veliko pojačanje prije dvije godine iz Atletico Madrida za 120 miliona eura, ali nije uspio još uvijek da opravda očekivanja u dresu Barcelone.

Iako je nedavno izjavio da nema namjeru da napušta klub čini se da bi moglo doći do preokreta. Španski mediji već nekoliko dana pišu o tome da Barcelona želi da se riješi Griezmanna i olakša budžet za plate.

Također, pojavile su se špekulacije da Griezmann želi da se vrati u Atletico Madrid, ali su u Barceloni u prvi mah odbili tu mogućnost i poručili su da ne žele napraviti istu grešku kao s Luisom Suarezom prije godinu dana.

Međutim, sada se pojavila opcija da Barcelona i Atletico naprave razmjenu igrača koja se itekako sviđa Joanu Laportu.

Naime, Atletico Madrid je voljan pustiti u suprotnom pravcu Saula Nigueza i da se razmjena igrača odradi bez ikakvog dodatnog obeštećenja za nekog od navedenih igrača.

Jasno je da bi Saul imao manju platu nego Griezmann i da bi Barcelona olakšala budžet za plate što je i glavni cilj ovog kluba. Navodno, Saul bi u Barceloni zarađivao oko šest miliona eura, dok Griezmann trenutno ima čak 25 miliona eura po sezoni.

Cadena COPE je objavila danas da su Barcelona i Atletico u ozbiljnim pregovorima i da je razmjena Griezmann - Saul sve izvjesnija. Francuski napadač se nalazi na odmoru na Ibizi i čeka znak da krene u Madrid na potpis ugovora.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Također, ni Saul nema ništa protiv da karijeru nastavi u dresu Barcelone jer je prošle sezone izgubio status prvotimca kod Diega Simeonea.

U Atletico Madridu su itekako "zagrijani" da se ova razmjena ostvari, te Cadena COPE navodi da je jedina mogućnost da dogovor propadne ukoliko se Joan Laporta predomisli u posljednji trenutak.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.