Barcelona u narednim danima želi prodati trojicu fudbalera

Već su otpisani

Barcelona u narednim danima želi prodati trojicu fudbalera

E. Čaušević

Igrači Barcelone prije nekoliko dana počeli su pripreme za novu sezonu.

Katalonski klub je odradio nekoliko lakših treninga, a na početku priprema pojavili su se i igrači koje je Ronald Koeman otpisao što se tiče nove sezone.

Tu se najviše misli na Miralema Pjanića i Samuela Umtitija kojima je Barcelona nedavno ponudila sporazumni raskid saradnje samo kako bi napustili klub i olakšali budžet koji je predviđen za plate.

Međutim, Pjanić i Umtiti odbili su da na takav način odu iz Barcelone i sada u klubu pokušavaju da ih prodaju.

U Barceloni nemaju mnogo vremena jer su u velikim finansijskim problemima, te moraju znatno da oslobode budžet za plate kako bi Lionel Messi mogao potpisati novi ugovor, ali i kako bi mogli prijaviti nove igrače.

Iako je bilo špekulacija da Pjanić neće početi pripreme s Barcelonom i da će tražiti novi klub na kraju se bh. reprezentativac pojavio na prozivci jer želi biti profesionalac do kraja.

Oglasi

Ipak, Pjanićev i Umtitijev status se nije promijenio i klubu su još uvijek odlučni da oni napuste klub u narednim danima, te čekaju ponude koje će biti zadovoljavajuće za sve strane.

No, katalonski Sport objavio je jutros da u Barceloni žele da što više ubrzaju izlazne transfere jer je vremena sve manje, a prioriteti su im Pjanić, Umtiti i Martin Braithwaite.

Također, Sport dodaje da bi se na transfer listi mogli naći još Ilaix Moriba i Alejandro Balde ukoliko ne budu htjeli potpisati nove ugovore.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Pjanić se povezuje s dosta klubova, a između ostalih to su Juventus, Inter, Tottenham, Chelsea i PSG. Bit će zaista zanimljivo vidjeti gdje će bh. reprezentativac nastaviti svoju karijeru.

Bh. veznjak je prije godinu dana stigao kao veliko pojačanje iz Juventusa, ali se nije uklopio u planove Koemana koji je čini se olako odlučio da neće računati na Pjanića.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Nije.bitno
I na kraju u Tursku
2 3
hotonjskimaher
E moj Pjanicu nisi ni za Tuzle Citya
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi