Sporazumni raskid saradnje

Zrinjski potvrdio odlazak još jednog fudbalera · Zvanično

Endin Čaušević

Zrinjski je početkom ove godine doveo 20-godišnjeg veznjaka Juraja Ljubića.

Ljubić je inače prve korake napravio upravo u Zrinjskom, ali je još kao 13-godišnjak napustio klub i otišao je u zagrebački Dinamo.

Međutim, u februaru ove godine Ljubić je odlučio da se vrati u mostarski klub s kojim je potpisao ugovor do ljeta 2023. godine, ali se nije baš nametnuo Sergeju Jakiroviću.

Zrinjski u nedjelju počinje novu sezonu Premijer lige BiH hercegovačkim derbijem protiv Širokog Brijega, a klub je danas saopštio da Ljubić neće biti više dio ove ekipe.

Plemići su na zvaničnoj stranici potvrdili da su postigli sporazumni raskid saradnje s ovim 21-godišnjim veznjakom, te da će on sreću potražiti u nekom drugom klubu.

"Juraj Ljubić više nije igrač HŠK Zrinjski, a suradnja s 21-godišnjim veznim igračem, koji je u proljetnom dijelu prethodne sezone upisao osam nastupa, zaključena je sporazumnim raskidom ugovora. Jure, sretno u nastavku karijere", saopštili su iz Zrinjskog.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ljubić je pored Zrinjskoj u svojoj dosadašnjoj seniorskoj karijeri igrao još za Inter iz Zaprešića i Osijek. Nastupao je i za omladinske selekcije reprezentacije Hrvatske.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.