Giroud novi član Rossonera

U Milan stiglo veliko pojačanje, slijedi potpis

Edmir Škorić

Francuski reprezentativac Olivier Giroud stigao je u Milano.

Giroud, koji je s Francuskom 2018. godine osvojio Svjetsko prvenstvo, stiže u Milan iz Chelseaja za milion eura uz dodatni milion eura kroz bonuse.

Tridesetčetverogodišnjak je stigao u milansku klinku La Madonnina rano jutros i danas će obaviti ljekarske preglede prije nego potpiše za Rossonere.

Pozdravio je neke navijače Milana i novinare koji su ga čekali ispred klinike rekavši: "Forza Milan."

Potpisat će dvogodišnji ugovor s Milanom, a prethodno je u Chelseaju odigrao 119 utakmica i postigao je 39 golova. Igrao je još za Arsenal, Montpellier, Grenoble, Toures i Istres.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Iako ima 34 godine, u Milanu su uvjereni da može da doprinese klubu naredenih dvije godine, a očekuje se da bude zamjena Zlatanu Ibrahimoviću koji u posljednje vrijeme ima dosta problema s povredama.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.