Potpisuje ugovor

Hamza Gasal i FK Željezničar postigli dogovor · Saznajemo

Edmir Škorić

Nakon Faruka Durakovića, još jedan talentovani nogometaš potpisat će ugovor sa FK Željezničar.

Plavi će imati poprilično mlad tim naredne sezone, a prosjek će dodatni popraviti talentovani juniori koji su priključeni prvom timu i koji su već pokazali da se na njih itekako može račuanti.

18-godišnji veznjak Duraković danas je i zvanično potpisao ugovor sa Željezničarom, a SportSport.ba saznaje da je sve dogovoreno i sa Hamzom Gasalom i da će on do ponedjeljka zvanično potpisati ugovor sa klubom na godinu dana uz opciju produženja na još godinu dana. Sada se čeka samo potvrda.

I Hamza ima 18 godina, igra na poziciji desnog krila i nastupa za mladu bh. reprezentaciju. Ponikao je u Sarajevu, ali je prije tri godine došao na Grbavicu i prošao je kadetske i juniorske selekcije Plavih.

Prošle sezone je debitovao za prvi tim, a sada se očekuje da mu trener Tomislav Ivković pronađe određenu poziciju i da minutažu koja će mu pomoći u njegovom procesu razvijanja.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Naravno, dosta toga ovisit će o njemu samom i njegovim igrama, te zalaganju na treninzima i utakmicama.

U svakom slučaju, ovi momci dobili su šansu, a u Željezničaru se nadaju da će u budućnosti biti nosioci igre, te da će jednog dana napraviti velike inostrane transfere.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.