Faruk Duraković potpisao za FK Željezničar

Dojučerašnji junior Plavih

Faruk Duraković potpisao za FK Željezničar · Zvanično

Edmir Škorić

Doskorašnji junior Željezničara, Faruk Duraković, potpisao je ugovor sa FK Željezničar na godinu dana uz opciju automatskog produženja na još jednu sezonu.

Faruk Duraković je rođen 5. septembra 2002. godine u Sarajevu. Sa svojih devet godina stigao je u Željezničar i prošao sve omladinske selekcije Plavih, a za prvi tim debitovao je u prošloj sezoni na meču protiv Borca (1:2).

Potom je igrao protiv Zrinjsko, te protiv Krupe kada je postigao i svoj debitantski pogodak.

Sa kadetima i juniorima Želje osvajao je titule prvaka BiH, a igrao je za pionirsku, kadetsku i juniorsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Duraković igra na poziciji veznog fudbalera, a nosit će broj 26 na dresu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nedavno je postigao eurogol iz slobodnog udarca u meču Igman - Željezničar (1:1) koji je odigran u Konjicu.

Naravno, ovaj talentovani veznjak čekat će svoju priliku u narednim mečevima, a možda zaigra već u ponedjeljak navečer kada će Željezničar biti domaćin Borcu u sklopu 1. kola Premijer lige.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BlueBoys
Sretno!!
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi