Ivković: Prošao sam svijet, svugdje odmah radio, a onda dođem tu i ne mogu da budem uz ekipu

S tribina će pratiti Željezničar

Ivković: Prošao sam svijet, svugdje odmah radio, a onda dođem tu i ne mogu da budem uz ekipu

Edmir Škorić

Na Grbavici je održana press konferencija povodom početka nove sezone i duela Željezničar - Borac, koji se igra u subotu od 21 sat.

Bilo je raznih turbulencija u Dolini ćupova posljednjih mjeseci, napravljene su velike promjene u igračkom kadru, ali i u stručnom štabu. Hrvatski trener Tomislav Ivković vodit će ekipu u naredenoj sezoni, no on će duel s Borcem propustiti zbog toga što nije registrovan. S obzirom na dug prema Poreskoj upravi, nijedan stranac Plavih ne može se registrovati dok se ne izmire dugovi ili se napravi sporazum.

Ivković je danas kazao da mu je to jako čudno, da mu je žao što mora na tribine, ali vjeruje u svoj mladi tim koji je nakon tri sedmice priprema spreman za izazove.

"Mislim da je za igrače i za klub i za navijače možda najbolje ispalo da igramo baš s Borcem. Prvak, odlična ekipa, igrali su vrlo dobro u ove dvije utakmice s Clujom. Ekipa koja je kvalitetna protiv naše koja je mlada, koja je željna utakmica i željna da se pokaže da ima kvalitetu, ali uvijek kažem, sve se odlučuje na terenu. Borac je kao favorit, ali možda im to uzmu naši navijači. Poslije godinu i po navijači se vraćaju i znamo šta oni znače za Želju. Igrači su radili dobro, moram da ih pohvalim. Neću sada plakati da nam fali ovoliko dana ili utakmica, spremali smo se najbolje za ovo prvenstvo. Ne mogu vjerovati da ono počinje već sutra. Psihički smo spremni, fizički nećemo biti odmah spremni. Igrači su motivirani i žele da igraju", rekao je Ivković, dodavši kako njegova ekipa ide u svakom slučaju na pobjedu.

"Igramo na pobjedu na ovakav ili onakav način. Poštujemo protivnika, ali nastojat ćemo da ih iznenadimo nekim taktičkim potezima. Mi imamo mladost, zanos, volju, pa da vidimo do kuda ćemo doći".

"Leotar je bio prva utakmica, zaboravio sam je a bila je tek prije tri sedmice. Od tada se atmosfera digla, igrači su se dosta dobro upoznali. Bekra je jedan od onih koji je zadužen za pripremu ekipu i za dobru atmosferu. Napredak je evidentan u treningu, e sada dolazi prvenstvo, a prvenstvo je jedino pravo mjerilo da igrač pokaže svoj kvalitet. Naravno da je pritisak veći, da je odgovornost veća, ali mislim da imamo par interesantnih igrača i sada želim vidjeti reakciju igrača na taj pritisak. Ako izdrže pritisak, kvalitetni su i na dobrom smo putu", dodaje strateg Plavih.

Neće voditi ekipu

"Ne znam šta bih vam rekao. Prošao sam svijeta i svugdje sam mogao odmah raditi. Imam sve kvalifikacije da treniram bilo koju ekipu svijeta i onda dođem tu, radim s ekipom... i ne mogu raditi. Nogometni savez treba da rješava takve situacije. Ja sam sportski radnik i trener i nemam veze s nekom drugom situacijom. Teško mi je jer mislim da sam potreban ekipi. Nije isto kada si na tribini ili uz njih na terenu i smatram da su mi uskratili to zadovoljstvo da budem od prvog dana uz ekipu".

Riječ je potom uzeo iskusni veznjak Samir Bekrić.

"Ekipa je jako mlada, ali dobro se radilo. Nadam se da će nam se to vratiti. Za nas je veliki dobitak povratak navijača. Nadam se da ćemo sutra pokazati dosta dobrih stvari i da ćemo doći do pozitivnog rezultata kako bi ovi mladi momci kasnije igrali sa mnogo više samopouzdanja. Obećavam da će ekipa dati sve od sebe da budu navijači na kraju zadovoljni".

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

RollingBlunt
Dobrodosao u BiH, gdje logika prestaje- pocinje BiH
10 0
kondor11
Ne znam samo kako ste licencu dobili strumfovi
5 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi