Ivković i Marenzi i definitivno na tribinama, ista sudbina čeka i pojačanje iz Lokomotive

Plavi bez nekoliko aduta otvaraju sezonu

Ivković i Marenzi i definitivno na tribinama, ista sudbina čeka i pojačanje iz Lokomotive · Ekskluzivno

Edmir Škorić

Nova sezona u Premijer ligi BiH kreće večeras utakmicom između Leotara i Radnika, dok je derbi 1. kola zakazana za sutra od 21 sat, pošto na Grbavicu dolazi aktuelni prvak Borac.

FK Željezničar u prvenstvu ulazi s problemima. Osim što je otišao veliki broj igrača i što se tim nije stigao dobro uigrati zbog manjeg broja prijateljskih utakmica, Plavi će sezonu otvoriti bez "stranaca".

Naime, kako saznaje SportSport.ba, Plavi u ovom trenutku ne mogu registrovati strance, a razlog je dug prema Poreskoj upravi. Zbog toga stranci ne mogu ući u proces dobijanja radne i boravišne dozvole.

Pitanje je veliko kada će Željezničar regulisati dugovanja prema Poreskoj upravi ili napraviti neki sporazum nakon kojeg bi mogli da krenu u spomenute procese, no trenutna situacija nije obećavajuća, pogotovo jer sav taj proces može da potraje i do nekoliko sedmica.

Trener Ivković i njegov pomoćnik Armando Marenzi neće biti na klupi Željezničara u prvom kolu protiv Borca i pravo je pitanje kada će biti "izganjane" dozvole, odnosno kada će se dvojac smjestiti na klupu Sarajlija.

Osim njih, na tribine mora i 20-godišnji hrvatski nogometaš Bruno Zdunić koji je stigao na posudbu iz zagrebačke Lokomotive prije nekoliko dana.

Inače, osim Zdunića na Grbavicu su ovo ljeto stigli i Nedim Mekić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U rubrici odlasci ogroman broj igrača, a većina njih igrala je važnu ulogu prošlih sezona u timu Željezničara.

Otišli su Siniša Stevanović, Enver Kulašin, Jasmin Čeliković, Ivan Miličević, Mehmed Alispahić, Ivan Lendrić, Sinan Ramović, Mladen Veselinović, Eldar Šehić, Luka Miletić, Filip Erić, Salko Nargalić, Frane Ikić.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Fareus1921
Na kraju će nas sa klupe Raif Zeba voditi...Majku vam nesposobnu
4 0
damir83
Mamicu vam nesposobnu spotaknem, to niste znali prije ? Bitno je da ste strance potpisali a naša djeca neka gledaju mrš…
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi