FOTO: fksarajevo.ba

Stiže kao slobodan nogometaš

Bagarić na Koševu

Samir Mlaćo

Dražen Bagarić je novi član FK Sarajevo.

Bagarić je danas i zvanično predstavljen kao novi član bordo kluba.

Ovaj 28-godišnji napadač dolazi iz rumunskog Hermannstadta kao slobodan nogometaš.

"Veoma sam sretan zbog dolaska i zadovoljstvo mi je igrati za klub kao što je Sarajevo, jedan od najvećih klubova u ovoj državi. Dosta dobro poznajem ligu i naše terene, a i već sam u Širokom Brijegu surađivao sa trenutnim šefom struke Goranom Sablićem, pa vjerujem da će proces navikavanja biti vrlo kratak i da ću se brzo uklopiti u ovaj kolektiv. Na meni je da pružam dobre partije, te da ću navijače učiniti zadovoljnim", kazao je Bagarić.

Bagarić je do sada u karijeri igrao za Dinaru, Split, Dugopolje, Ashdod, Soligorsk, Široki Brijeg, Olimpiju i Hermannstadt, a u Premijer Ligi je upisao 57 nastupa gdje je postigao 20 pogodaka i dodao osam asistencija.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Podsjetimo, Sarajevo je prije par dana poraženo od moldavskog Milsamija u revanšu na Koševu i završilo je nastup u Evropi.

Navijači su razočarani, a jasno je da su pojačanja itekako potrebna. Problem su i zaostale plate prema nogometašima, a već u ponedjeljak bordo tim dočekuje u prvom kolu nove sezone Premijer lige Tuzlu City.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.