Nezadovoljna "petorka" uskoro se sastaje, kakve će biti odluke?

Sezona je tek počela

Nezadovoljna "petorka" uskoro se sastaje, kakve će biti odluke?

S. Mlaćo

Susretom Radnika i Leotara (0:1) sinoć u Bijeljini započela je nova sezone Premijer lige naše zemlje.

Čeka nas dosta uzbuđenja, a treba istaći da su određeni klubovi već ranije iskazali nezadovoljstvo odnosom Saveza i da sve glasnije iskazuju svoje nezadovoljstvo.

NS BiH jučer je organizovao sastanak sa klubovima s ciljem poboljšanja saradnje na polju marketinga i komunikacija.

Iz Saveza su se zahvalili klubovima koji su prisustvovali, te naveli da je izostanak ostalih klubova neshvatljiv sa sa aspekta značaja tema o kojima se razgovoralo.

"Očigledno da ovim klubovima ne znači puno ni to što su u protekloj sezoni iz nagradnog fonda dobili tri puta više sredstava nego prethodnih godina, što praktično Savez plaća troškove svim službenim licima te što će u ovoj takmičarskoj sezoni uvođenjem led reklama klubovi imati mogućnost da ostvare i dodatne prihode.

Klubovi su dobili jasne i potpune informacije o obavezama prema m:tel generalnom sponzoru te kako da se prati realizacija obaveza iz ovog sponzorskog ugovora", istakli su iz NS BiH putem zvanične stranice.

Međutrim, sastanak nije bio potpun s obzirom da oni nezadovoljni nisu bili prisutni, a neslužbeno saznajemo da su predstavnici pet klubova (Sarajevo, Tuzla City, Sloboda, Željezničar i Velež) koji su prvo bojkotovali video konferenciju nezadovoljni odnosom Saveza već duže vrijeme u kontaktu.

Saznajemo i da bi već sutra ili najkasnije u narednih nekoliko dana trebali se sastati na zvaničnom sastanku.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na istom će se razgovarati o kompletnoj situaciji u klupskom bh. fudbalu, a po završetku sastanka će biti održana i press konferencija na kojoj će javnost upoznati sa svojim stavovima i zaključcima.

Podsjetimo još jednom, radi se o FK Velež, FK Željezničar, FK Tuzla City, FK Sloboda i FK Sarajevo.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

magistar
Ljudi žele da se titule dijele nekome samo zato što su Bošnjaci. Titula se mora osvojiti, džaba se grupišete u nacionalne torove, Borac pravi sistem još od lige Republike Srpske ima sjajno uređen klub i uskoro je očekivati i plasman u grupe Konferencija. Ne može se na silu biti šampion, puno su bolji od ostatka lige, pa i Evropa je pokazala koliko su Sarajevo i Velež smiješni klubovi
11 52
BordoBijeli
Ne morate nam vi nista davati,ni led reklame ni marketing ni poboljsavati ni nista apsolutno ne morate.Samo nam dajte posteno i fer sudjenje i bit cemo na svakom sastanku
25 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi