Četiri kluba ponovo bojkotovala sastanak, NSBiH iskazao veliko razočarenje

Pred početak nove sezone u Premijer ligi

Četiri kluba ponovo bojkotovala sastanak, NSBiH iskazao veliko razočarenje

M. Šljivak

Četiri bh. premijerligaša ponovo su bojktovali sastanak kojeg organizuje NSBiH pred početak sezona u Premijer ligi.

Nakon što su prije tri dana sastanak bojkotovali Velež, Tuzla City, Sarajevo, Željezničar i Sloboda sa današnjeg sastanka su izostala četiri kluba.

Za razliku od prvog sastanka danas su se pojavili predstavnici Slobode, a pri svom stavu o bojkotu ostali su Velež, Tuzla City, Željezničar i Sarajevo.

Iz NSBiH su razočarani činjenicom da su ovi klubovi odlučili izostati sa 'važnog' sastanka.

"Današnji izostanak predstavnika četiri kluba je neshvatljiv sa aspekta značaja tema o kojima se razgovaralo.

Očigledno da ovim klubovima ne znači puno ni to što su u protekloj sezoni iz nagradnog fonda dobili tri puta više sredstava nego prethodnih godina, što praktično Savez plaća troškove svim službenim licima te što će u ovoj takmičarskoj sezoni uvođenjem led reklama klubovi imati mogućnost da ostvare i dodatne prihode.

Bez otvorene i kontinuirane komunikacije nema uspješnog prevazilaženja problema ni napretka bh fudbala a sudeći po komentarima učesnika ovaj sastanak je bio pragmatičan i dobro pripremljen.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Klubovi su dobili jasne i potpune informacije o obavezama prema m:tel generalnom sponzoru te kako da se prati realizacija obaveza iz ovog sponzorskog ugovora", saopšteno je iz NSBiH.

Nova sezona Premijer lige Bosne i Hercegovine počinje danas.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nedim1996
Četiri gospodska kluba...
68 1
Bordobjeli
Klubovi kojim je fudbal na prvom mjestu!!! Aferim tako i treba...
45 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi