Trener Milsamija objasnio na koji način je izbacio Sarajevo

"Jednostavno morate vjerovati"

Trener Milsamija objasnio na koji način je izbacio Sarajevo

Edmir Škorić

Moldavski Milsami je sinoć s 1:0 slavio na Koševu i tako se plasirao u 2. pretkolo UEFA Konferencijske lige.

Sarajevo je nadigralo Moldavce u prvom meču, no tada je bilo 0:0 uz promašen penal Krsta Velkoskog za bh. tim. Vjerovalo se da će bordo klub u revanšu ovjeriti prolaz, ali je doživio šok.

Predstavnika iz Moldavije je stigao do gola nakon prvog ozbiljnog napada. Bilo je to u 18. minuti kada je mrežu zatresao Ginsari uz lošu reakciju odbrane Bordo tima.

Pokušavali su igrači Sarajeva na sve načine doći do gola, Goran Sablić pravio je niz izmjena, ali Milsami se odbranio i slavi veliku pobjedu.

"Emocije su velike. Da biste dobili jednu ovakvu ekipu, jednostavno morate vjerovati - snovi se ostvaruju. Naš se tim se danas pokazao izvrsno. Promijenili smo nekoliko stvari u samoj konstrukciji igre, tokom analize identifikovali smo sve snage protivnika i zatvorili te zone. Naša taktika djelovala je 100 posto, a momci su igrali fantastično", kazao je trener Milsamija Sergej Dubrovin.

"Zahvaljujemo svima koji su navijali za nas i koji su vjerovali u nas, a bilo ih je podosta, vjerojatno, koji su vjerovali da možemo napraviti malo čudo. Čestitamo momcima, navijačima i upravi koji su nam stvorili potrebne usloveo", dodao je.

Za razliku od njega, trener Sarajeva Goran Sablić nije mogao da bude zadovoljan.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

"Naš prolaz smo trebali ostvariti u prvoj utakmici gdje smo bili bolji i dominantniji. Problem realizacije je na kraju odlučio, previše smo šansi promašili. Čestitam ekipi Milsamija, na nama je da spustimo glave i kompenziramo manjak kvaliteta na pojedinim pozicijama radom".

Sarajevo se okreće domaćem prvenstvu i već u ponedjeljak od 18 sati igra protiv Tuzla Cityja meč 1. kola Premijer lige BiH.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

forza_juve
Pidro ni sam ne vjeruje da je igrač FKS hehehe
10 0
user1571956549
Ima li gdje Pjanketa i Sabita ahahahahaahahahaa promaha na navor stadionu hahahahahahaaa
5 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi