Nisu uspjeli da ih registruju

Sarajevo bez stranaca i trenera u prvom kolu Premijer lige BiH · Saznajemo

Edmir Škorić

FK Sarajevo će, nakon lošeg otvaranja sezone i ispadanja od moldavskog Milsamija u prvom pretkolu UEFA Konferencijske lige, premijerligašku sezonu otvoriti u ponedjeljak utakmicom protiv Tuzla Cityja.

Bordo tim će na Koševu biti domaćin ekipi Tuzla Cityja, ali će domaćinu u ovom meču će nedostati novajlije koji nemaju bh. pasoše.

Osim trenera Gorana Sablića, koji će s tribina bodriti tim, pravo nastupa u prvom kolu nemaju ni povratnik Darko Lazić, te Vicko Ševelj koji je ovog ljeta stigao iz Hrvatske.

Sarajevo ne može da registruje strance zbog duga prema Poreskoj upravi i neće moći to da uradi dokle god se isti ne izmiri ili ne napravi sporazum.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ono što je sada sigurno, nabrojani ne mogu biti u zapisniku za duel s Tuzlom, a pitanje je kada će se sve to riješiti. Na Koševu rade na tome, pa ostaje da se vidi.

U međuvremenu, Sarajevo će sutra prisustvovati sastanku na kojem će biti još četiri kluba. Predsjednik bordo tima razgovarat će s predsjednicima Željezničara, Tuzle City, Slobode i Veleža o odnosu Saveza, nakon što su svi nabrojani iskazali nezadovoljstvo radom u krovnoj kući bh. nogometa.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.