Sin Zvjezdana Misimovića potpisao za njemački klub

Edmir Škorić

Luka, sin proslavljenog bivšeg bh. reprezentativca Zvjezdana Misimovića, potpisao je za Ingolstadt.

Luka će igrati naredne sezone s Ingolstadtom u U17 ligi Bundeslige i predstavljen je kao veliko pojačanje i slovi za jednog od velikih talenata.

16-godišnji Luka, inače ofanzivni veznjak, kakav je bio i njegov otac, igrao je prethodno u omladinskoj sekciji TSV 1860.

Nedavno je Luka igrao za U17 reprezentaciju BiH u prijateljskom meču protiv Crne Gore u Zenici.

Ostaje da se vidi hoće li Luka barem upola biti uspješan kao otac, koji je ostavio veliki trag u evropskom nogometu, ali u dresu BiH.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ponikao je u Bayernovim rezervama, bio član Bavaraca, kasnije Bochuma, Nurnberga, Wolfsburga, Galasarayja, Dynama iz Moskve i kineskog Beijing Renhea.



Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.