Posljednje gostovanje Francuza u BiH: Još se pamti Zvjezdanovo 'ne možemo ovako'
Foto - Screenshot

Slavili su sa 2:0 na Koševu

Posljednje gostovanje Francuza u BiH: Još se pamti Zvjezdanovo 'ne možemo ovako'

M. Šljivak

Bosna i Hercegovina večeras na Grbavici igra meč kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo protiv Francuske.

Duel protiv aktuelnog prvaka svijeta reprezentaciji BiH će biti ukupno peti protiv ovog rivala, a za sada imamo omjer od dva remija i dva poraza.

Oba domaća meča smo izgubili, a posljednji je bio 7. septembra 2010. godine na otvaranju kvalifikacija za Euro.

Francuzi su tada slavili sa 0:2 pogocima Karima Benzeme i Florienta Maloude, a u ovom susretu viđena je i jedna jako zanimljiva scena na terenu.

Igra bh. tima je u ovom meču bila potpuno pročitana od strane tadašnjeg selektora Francuske Laurenta Blanca, a u 39. minuti susreta Zvjezdan Misimović se okrenuo prema Safetu Sušiću i jasno mu se moglo pročitati sa usana:

"Ne možemo ovako".

Misimović je bio potpuno odsječen u ovom susretu. Vidljivo je to bilo na terenu gdje su francuski veznjaci bili dominantni, a nakon meča Blanc je rekao da mu bio plan zaustaviti Misimovića i njegove lopte prema Džeki.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Glavni cilj nam je bio spriječiti Misimovića da dodaje lopte Džeki. Naše smo napade usmjerili prema Benzemi i to nam se na kraju isplatilo".

Godinu dana kasnije BiH je bila jako blizu da Francusku pošalje u baraž pobjedom u Parizu, ali čudne sudijske odluke su Francuze odvele na Euro, a BiH nije uspjela da se plasira na smotru najboljih selekcija Evrope.

Top Komentari

Mahatma.Barbie
Ljudi su nas satrali u toj utakmici u svakom mogućem smislu. U revanšu smo im uzvratili, samo da nije bilo onog navucenog penala.
13 0
Tz_Niko75
E to su bili igracine s karakterom koji ce ti samar opalit ako se ne vracas u odbranu. Nemojte na Spahica, prvo pogledajte njegove utakmice, statistiku... Pa onda komentarisite.
7 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi