Misimovićev sin ponosan što igra za BiH, dobio poruku i od Edina Džeke

Upisao nastup za kadete

Misimovićev sin ponosan što igra za BiH, dobio poruku i od Edina Džeke

E. Škorić

Luka Misimović, sin nekadašnjeg i proslavljenog bh. reprezentativca Zvjezdana, zaigrao je jučer u dresu BiH.

U17 reprezentacija BiH odigrala je jučer prijateljski meč u Zenici protiv selekcije Crne Gore, koja je slavila s 1:0.

U ovom susretu zaigrao je i Luka Misimović, sin nekada velike zvijezde Bundeslige i reprezentacije BiH. On je imao nekoliko nastupa u još mlađim selekcijama, no sada je ipak riječ o kadetskoj reprezentaciji koja bi trebala da iznjedri nove Zmajeve.

Na Instagramu je napisao da je posebna čast igrati za svoju zemlju, a čestitke su stigle sa svih strana. Podržao ga je i bh. reprezentativac Edin Džeko.

I danas od 10 sati će se sastati U17 reprezentacije BiH i Crne Gore, a selektor mladih Zmajeva Nermin Šabić je nakon poraza kazao:

"Nismo zadovolnji rezultatom, a ni igrom. Ono što smo kroz treninge vidjeli da igrači mogu, danas nije bilo realizovano na terenu. Imali smo posjed i pokušavali smo da ugrozimo gol protivnika, ali su Crnogorci bili veoma opasni iz kontra napada. Mi u nekoliko navrata nismo dobro reagovali i iz jedne situacije su nas kaznili. Pred nama je mnogo posla i nadam se da ćemo u četvrtak odigrati puno bolje i ostvariti pozitivniji rezultat".

Luka je odlučio krenuti stopama svog oca i nadamo se da će u budućnosti igrati važnu ulogu u bh. reprezentaciji. Trenutno igra za kadete TSV Minhena 1860, a ima samo 16 godina. Inače, ima ulogu ofanzivnog veznjaka, baš kakvu je njegov otac igrao tokom karijere.

Na profilima članova Misimovićeve porodice na društveni mrežama dosta je objava vezanih za BiH i ni u jednom trenutku ne kriju ljubav prema svojoj domovini.

Top Komentari

Comandini
Fudbal je u Argentini nekad bila igra za sirotinju a Polo za bogati sloj (La Martina je tako nastala). Danas kad ima para u furbalu igraju ga i bogata djeca.
12 1
celikze
Sabic selektor hahhhhahhahahha e stvarno smo ispod dna….pa ovaj u Celiku prodavao utakmice o trenera i hurca
8 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi