Foto - Arsenal FC

Pojačanje u veznom redu

Albert Sambi Lokonga novi igrač Arsenala · Zvanično

Midhat Šljivak

Belgijanac Albert Sambi Lokonga (21) novi je igrač londonskog Arsenala.

Ovaj 21-godišnji veznjak potpisao je danas petogodišnji ugovor sa Topnicima u čije redove dolazi iz Anderlechta.

Arsenal je talentovanog fudbalera platio 17.5 miliona eura, plus četiri i po miliona će platiti kroz razne bonuse u narednim godinama.

Mladi reprezentativac Belgije je profesionalni ugovor sa Anderlechtom potpisao 2017. godine, a u protekle dvije sezone bio je neizostavni član prvog tima.

Ukupno je za velikana iz Brisela odigrao 78 utakmica, a potom je dobio i poziv selektora A reprezentacije Belgije Roberta Martineza, ali još uvijek nije debitovao za Crvene đavole.

"Albert je veoma inteligentan igrač koji je pokazao veliku zrelost. Dobro ga je vodio Vincent Kompany. Razgovarao sam sa njim i rekao mi je pozitivne stvari. Vjerujemo da je spreman za novi korak u karijeri", rekao je menadžer Arsenala Mikel Areta.

Tehnički direktor Edu je dodao:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Sretni smo što je potpisao za nas jer je za njegove usluge bilo dosta interesa. Alberta pratimo već dugo vremena i osnažit će nas u veznom redu".

Albert Sambi Lokonga će u Arsenalu nositi dres sa brojem 23.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.