Foto - EPA

Legende Reala savladale Barcelonu

Ronaldinho je još uvijek čarobnjak, Carlosov udarac više nije tako moćan

Midhat Šljivak

Izraelski Tel Aviv bio je jučer domaćin utakmice legendi Barcelone i Real Madrida.

Susret nekadašnjih zvijezdi dva najveća španska tima privukao je veliku pažnju, a na kraju su legende Reala slavile pobjedu rezultatom 3:2.

Dolazak Ronaldinha, Rivalda, Deca, Roberta Carlosa, Luisa Figa i drugih ispunio je tribine u Tel Avivu, a na terenu je sve podsjećalo na nekada strašne duela ovih timova.

Naravno, starije i kilogramima mnogo teže zvijezde oba tima malo su izgubile osjećaj za igru, a dominirao je Ronaldinho koji je imao nekoliko zaista fenomenalnih poteza.

Dodavanja bez gledanja, driblizni, pokušaj sa pola terena, digli su publiku na noge, a čuveni Brazila je zabio i pogodak sa penala za vodstvo Barce od 1:0.

Pored Ronaldinha za Barcelonu je pogodak dao Jofre Mateu, a za Kraljeve su pogađali Pedro Munitis, Alfonso Perez i Ruben de la Red.

Nekoliko pokušaja na ovom meču imao je i čuveni Roberto Carlos. Međutim, njegov udarac više nije tako moćan i nije uspio da zabije pogodak.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.