Varane želi da ide u Manchester United, ali gospodskim potezom pokazao poštovanje prema Kraljevima

Nakon deset godina mijenja klub?

Varane želi da ide u Manchester United, ali gospodskim potezom pokazao poštovanje prema Kraljevima

E. Čaušević

Francuski reprezentativac Raphael Varane ovog ljeta će najvjerovatnije napustiti Real Madrid.

Varane je u Real Madrid stigao još prije godine iz Lensa kada je plaćen deset miliona eura i pokazao se kao pun pogodak kluba sa Santiago Bernabeua.

Međutim, prethodne dvije sezone Varane nije bio baš na svom nivou zbog čega je izgubio mjesto startera. Prošle sezone je imao pristojnu minutažu, ali najviše zbog činjenica da je Sergio Ramos bio često povrijeđen.

Prethodnih sedmica pojavile su se špekulacije da Varane želi napustiti Real Madrid i naći neki novi izazov u karijeri i čini se da bi se to moglo ostvariti jako brzo.

Naime, Varane se već neko vrijeme povezuje s prelaskom u Manchester United koji je pokazao veliki interes za defanzivca Real Madrida, te se očekuje da uskoro pošalju zvaničnu ponudu.

On s Kraljevima ima ugovor na još godinu dana i nije pristao na produženje saradnje zbog čega bi ga Real mogao prodati kako narednog ljeta ne bi otišao bez obeštećenja.

Fabrizio Romano objavio je da su njegovi agenti poručili čelnicima Real Madrida da on ima želju da nađe neki novi izazov, te da se okuša u engleskom Premiershipu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Varane je jasno pokazao da želi da ide u Manchester United, ali je pokazao poštovanje i poručio da mu je najbitnije da u Realu budu zadovoljni ponudom koju dobiju, te ne želi ništa na silu da traži.

Također, Varane je već neko vrijeme u kontaktu s Crvenim đavolima i dogovorio je sve uslove ugovora, a sada samo čeka da se Real i United dogovore oko visine obeštećenja.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Emin_Podzic
Varane nikad nije izgubio mjesto u prvih 11 nego su ove sezone i on i ramos bili povrijedjeni i imao je i koronu sta lupate gluposti
10 0
Arnel925
Samo se pitam kakvu će odbranu imati Real Madrid poslije ovoga. Prosjek odbrana. Perez samo misli na pare i zato i ove sezone Real ništa ne može da očekuje od titule. Do sad ništa nisu uzeli samo prodavaju.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi