Foto - EPA

Pravila su jasna

Ljekar potvrdio: Eriksen ne može igrati u Italiji

Midhat Šljivak

Danski fudbaler Christian Eriksen (29) doživio je srčani udar na utakmici Evropskog prvenstva protiv Finske.

Eriksen se srušio na teren i život mu je spašen zahvaljujući brzoj intervenciji ljekarske službe.

Sjajnom fudbaleru ugrađen je defibrilator koji kontroliše rad srca. On može nastaviti karijeru sa njim, ali ne u Italiji.

Potvrdio je to ljekar Fudbalskog saveza Italije Franco Braconaro.

"Trenutno Eriksen ne može igrati. Jedini način da zaigra je da mu se ukloni defibrilator i da je nakon toga potpuno zdrav i spreman", saopštio je Braconaro.

U nekim ligama dozvoljeno je igranje sa defibrilatorom. Tako Daley Blind već godinama igra sa njim u dresu Ajaxa i pruža odlične partije.

Nažalost po Eriksena, pravila u Italiji su drugačija i 29-godišnjeg fudbalera vjerovatno više nećemo gledati u dresu Intera.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Eriksen je u dresu Nerrazzurra odigrao ukupno 60 utakmica i postigao je osam pogodaka.

Ranije je danski fudbaler nastupao sedam godina za Tottenham, a igrao je još za nizozemskog velikana Ajax.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.