Lana je opet briljirala

Djevojka koja Veležu donosi sreću

Edmir Škorić

U čarobnoj sarajevskoj noći, prepunoj Mostaraca, Velež je na Grbavici savladao slavni grčki AEK s 2:1.

Na Grbavici je bilo oko 7.000 gledatelja, uglavnom navijača Veleža koji su priredili spektakl, baš kakav su priredili Feđa Dudić i njegovi igrači.

Nije se Rođenima davalo puno šansi u duelu sa slavnim klubom iz Atine, no oni su fantastičnom igrom i velikom borbom stigli do pobjede u prvom meču 2. pretkola UEFA Konferencijske lige, pa uoči revanša imaju prednost od jednog gola i svakako mogu i dalje da sanjaju najljepše snove. Koliko god to trajalo...

A osim sjajnih Rođenih, pažnju je na momente na Grbavici krala voditeljica FACE-a Lana Stanišić.

Nju gledatelji, barem sportskog programa, ranije nisu često viđali na terenima, ali se ova zgodna djevojka sinoć pojavila i mnoge ostavila bez teksta svojim izgledom. Osim toga, čini se da donosi sreću Veležu jer je uz njeno prisustvo pao i tim iz Sjeverne Irske u prvom pretkolu Konferencijske lige.

Pratila je duel pored terena stadiona Grbavica, a kasnije je u društvu komentatora Marjana Mijajlovića intervjuisala aktere utakmice.

Na zapadnoj tribini Grbavice dobila je ovacije, neki su joj dobacivali, a čak su i igrači dva tima bili očarani, pa nisu mogli da zanemare njeno prisustvo.

Sudeći po objavama na Instagramu, Lana voli da putuje, da trenira i takođe voli svoj posao pa često pozira s raznim gostima i sa mikrofonom u ruci.