FK Velež obradovao navijače objavom na Facebooku: Semir Tuce se uspješno oporavlja

Nakon srčanog udara

FK Velež obradovao navijače objavom na Facebooku: Semir Tuce se uspješno oporavlja

E. Čaušević

Legendari bh. fudbaler Semir Tuce prošlog mjeseca doživio je srčani udar.

Ljubitelje fudbala u našoj zemlji su zabrinule vijesti koje su stigle iz Švicarske gdje je potvrđeno da je legendarni Tuce doživio srčani udar.

Ovaj 57-godišnji bivši fudbaler Veleža je srčani udar doživio u svom domu i odmah je po dolasku u bolnicu podvrgnut operativnom zahvatu koji je na svu sreću prošao jako dobro.

Iz Veleža su se danas oglasili sa sjajnim vijestima i potvrdili da oporavak njihovog nekadašnjeg fudbalera ide kako treba.

Tuce je izašao iz bolnice i sada se nalazi na klinici za rehabilitaciju i uskoro će se vratiti svom svakodnevnom životu.

"Lijepe vijesti dolaze nam iz Švicarske. Naš Semir Tuce, koji je prije 20-ak dana pretrpio srčani udar, izašao je iz bolnice te se sada nalazi na klinici za rehabilitaciju. Našem Semiru želimo brz oporavak, te sa nestrpljenjem očekujemo njegov dolazak u Mostar, na stadion Rođeni. Sretno Semiree!", saopštili su danas iz Veleža.

Oglasi

[facebook]https://www.facebook.com/velez.fk/posts/2923617984572045[/facebook]

Semir Tuce je ikona mostarskog Veleža. Član je čuvene generacije iz 80-ih godina koja je vrhunac dostigla osvajanjem Kupa Maršala Tita 1986. godine.

Tuce je u Švicarskoj od 1989. godine. Potpisao je za ekipu Luzerna za tada rekordnih i nevjerovatnih 1.9 miliona franaka.

Za ovaj švicarski tim Tuce je igrao šest godina. U tom periodu je osvojen Kup Švicarske 1992. godine, a odluku o završetku karijere donio je 1995. godine.

Tuce je imao samo 31 godinu kada je odlučio da okonča igračku karijeru i ostat će upamćen kao jedan od najvećih igrača u historiji mostarskog Veleža.

Za reprezentaciju Jugoslavije ovaj nekadašnji fudbaler je upisao sedam nastupa i zabio je dva gola.

Što se klupske karijere tiče u Veležu je nastupio 173 puta i zabio je 55 golova, dok je u dresu Luzerna postigao 28 pogodaka u 116 utakmica.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

CeZenicaLik
Semire ziv ti nama i zdrav bio....
1 0
Zaccheroni
Semire boze fudbala
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi