Collado se želi nametnuti Koemanu

Oduševio navijače svojim potezima: Barcelona u svojoj ekipi ima novog dragulja

Endin Čaušević

Fudbaleri Barcelone sinoć su u prijateljskoj utakmici pobijedili Gironu sa 3:1.

Za katalonski klub ovo je bila druga prijateljska utakmica u sklopu priprema za novu sezonu, te su nakon Gimnastica pobijedili i Gironu.

Ronald Koeman šansu je dao svim igračima, a pojedini su znali iskoristiti svoju priliku. To važi za veznjaka Alexa Collada koji se priključio prvoj ekipi Barcelone. Collado je igrao za B ekipu, no prekomandovan je u prvi tim ovog ljeta.

Collado je odbio da igra za Barcu B naredne sezone jer želi da se izbori za minutažu u prvom timu i čini se da je na dobrom putu.

Ovaj 22-godišnji fudbaler sinoć je odigrao nekih 30 minuta i oduševio je navijače svojim potezima.

Jedan od njih posebno je oduševio navijače Barcelone, te oni smatraju da bi Collado mogao biti pravo otkriće u narednoj sezoni.

Katalonci su se ponovo okrenuli svojoj La Masiji i pokazali su da imaju dosta potencijala, a da li će Collado opravdati očekivanja ostaje nam da vidimo.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Treba dodati da je šansu sinoć dobio i Miralem Pjanić koji je također odigrao pola sata, te je ostavio dosta dobar utisak.

Barcelona je na kraju slavili sa 3:1, a golove za katalonski klub postigli su Gerard Pique, Rey Menaj i Memphis Depay koji je debitovao u dresu Barcelone, te je pokazao da će biti veliko pojačanje.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.