Za Pjanića kažu da se ne uklapa u igru Barcelone, a večeras je kritičarima pokazao da griješe

Odigrao pola sata

Za Pjanića kažu da se ne uklapa u igru Barcelone, a večeras je kritičarima pokazao da griješe

E. Čaušević

Barcelona je večeras sa 3:1 pobijedila Gironu u drugoj pripremnoj utakmici pred novu sezonu.

Katalonski klub je prije nekoliko dana pobijedio Gimnastic sa 4:0, a večeras su izabranici Ronalda Koemana bili bolji i od Girone.

Barcelona je povela u 21. minuti golom Piquea iz penala, dok je tri minute kasnije prednost udvostručio Menaj.

Girona je krajem prvog dijela smanjila na 2:1 kada je Saiz bio precizan s bijele tačke, a konačnih 3:1 u samom finišu utakmice postavio je Memphis Depay također iz penala.

Koeman je i u ovoj utakmici šansu dao svim igračima, a Miralem Pjanić je ovaj put meč počeo s klupe.

Pjanić je šansu za igru dobio u 60. minuti, a samo nekoliko minuta kasnije našao se u centru pažnje kada je sjajno izveo slobodan udarac, no na kraju je lopta pogodila prečku.

Također, na društvenim mrežama pojavio se i zanimljiv video koji dijele navijači Barcelone. Jedna akcija ih je posebno oduševila jer podsjeća na slavnu tika-taku, te je očito da su navijači Barce itekako optimistični pred novu sezonu.

No, zanimljivo je da je u centru ove akcije upravo Pjanić za kojeg su mnogi poručili da se jednostavno ne uklapa u igru Barcelone, te da ga klub treba prodati ovog ljeta.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Međutim, Pjanić je pokazao samo u ovoj akciji da mu igra Barcelone itekako odgovara, te da jedino konačno treba dobiti pravu priliku od Koemana da pokaže koliko može.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

realno_govoreci
E koji smo mi nobovi i kako nas navlace,ali jedino rijesenje je da se bojkotuje ovaj portal
16 0
carcass_sa
Jaoooo poteza, joj sto klikknu j…. me otac
14 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi